Atenție fetelor! Bărbați adevărați! Doi sud-africani s-au mutat de cîteva zile la Buzău

Sunt Bernard, în stânga, și Michael, în dreapta. Primii sud-africani care au locuit vreodată la Buzău.

Sunt sportivi, din grupul celor despre care se spune că sunt bărbați adevărați, adică rugbiștii.

Spre deosebire de fotbaliști, nu se aruncă în careu cerșind penalty. Nu se vaită, deși sunt loviți serios. Se ridică și atacă din nou cu capul înainte.

Bernard Renier și Michael Scheepers au ajuns de câteva zile la Buzău, unde-și propun să locuiască în următorii ani.

Vin de la capătul lumii, din Africa de Sud, țară a a aurului și a diamantelor, a vinului și savanei, a springbooks, dar și a apertheidului și a celebrului Nelson Mandela.

Au ajuns astă vară în România, la Iași, pentru a juca în Superligă cu echipa din capitala Moldovei.

Ghinion însă, Poli Iași a anunțat în urmă cu câteva zile că se retrage din campionat. Antrenorul buzoienilor, Costică Merșoiu, a fost pe fază, a dat câteva telefoane și a aranjat să vină la Buzău.

Bernard joacă taloner, iar Michael centru. „Zâmbărețul” a fost adus în ideea de a deveni principalul marcator de eseuri al echipei buzoiene, existând un interes al federației pentru a fi naturalizat și folosit astfel la echipa națională.

„Cu ei doi, cu cei doi ucrainieni, cei trei fijieni pe care îi așteptăm să vină, și cu ceilalți români pe care i-am adus, eu zic că am făcut la Buzău o echipă care va promova fără probleme, dar va avea și o comportare onorabilă din vară în prima ligă” – Vasile Niță, președinte SCM Gloria Buzău.

Să le urăm tuturor bun venit la Buzău, cu speranța că vor face carieră aici, iarv Buzăul va deveni în anii următori un nume respectabil în rugby-ul românesc.

Africa de Sud este renumită pentru frumuseţea naturii, viaţa sălbatică şi vremea însorită. Africa de Sud este caracterizată prin dualismul său: bogăţie-sărăcie. Este lider mondial în minerit, vestită pentru bogăţia de resurse minerale. Este a doua putere economică de pe continentul african, reprezentând aproximativ 25% din PIB-ul Africii. Deţine 40% din resursele de aur ale planetei și produce 10% din cantitatea de aur. Industria diamantelor din Africa de Sud se situează pe locul patru la nivel mondial. Deţine de asemenea 80% din resursele mondiale de mangan, 72% din cele de crom, 88% din metalele din grupul platinei, 27% din cele de vanadiu, 7% din uraniu. Colonizarea europeană a luat avânt în anii 1820, când burii (la origine olandezifrancezi și germani) și britanicii au colonizat nord-estul țării. Echipa națională de rugby a Africii de Sud numită și Springboks este una dintre națiunile majore din rugby-ul internațional.

Citește și articolul: Smiley, în concert la Buzău. Iată cand, unde și cât e biletul

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Atenție fetelor! Bărbați adevărați! Doi sud-africani s-au mutat de cîteva zile la Buzău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.