emanoil neagu
toma 1 decembrie - Copy
avramescu PNL - Copy

Cinci firme mari au depus oferte pentru țeava de gaze Vernești – Mărăcineni

Veste bună pentru locuitorii comunei Mărăcineni și nu numai (Vadu Pașii, Poșta Câlnău, Săpoca, etc.)

Dumitru Constantin, primar Mărăcineni: „E oficial, e deja publicat documentul pe SEAP de către Trans Gas. S-au depus cinci oferte ale unor firme și asocieri de firme care să tragă țeava de la Vernești la Mărăcineni.În această primăvară ar urma să fie anunțat câștigătorul. E sigur, anul ăsta se va face. Banii, peste 2 milioane de euro, sunt alocați de Trans Gaz”

Pentru cei interesați, buzoienii.ro a procurat documentul care atestă depunerea celor cinci oferte (două asocieri de firme + trei cu subcontractanți). CLICK pe poza de mai jos pentru mărire.

Într-o variantă optimistă, dacă nu vor exista contestații, la toamnă țeava va fi la Mărăcineni (Potoceni mai exact) și instalat SRM-ul (stația de reglare și măsurare). Din acel moment se va putea trece la realizarea rețelei interioare din cadrul comunei Mărăcineni.

Atenție, tragerea țevii de la Vernești pe sub drumul național, calea ferată Nehoiașu, canalul energetic și pe sub râul Buzău (!) va fi o lucrare inginerească deosebită. 820 de metri (!) de țeavă vor trece doar pe sub pământ, ajungând până la o adâncime de 70 de metri!

Primarul din Mărăcineni discutând pe teren și la hartă cu experții Trans Gaz

De la Mărăcineni – se va putea pleca în viitor cu țevi de gaze și înspre Vadu Pașii, Poșta Câlnău, Săpoca, etc.

Citește și:

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.