Cine mai are timp de așa ceva ? Mulți consideră inutilă această investiție a primăriei

Pentru aceste vremuri de acută îndobitocire a populației, înființarea unei biblioteci chiar e o știre (rară).

Se va întâmpla pe parcursul acestui an la Mărăcineni, unde se va (re)deschide Biblioteca Comunală.

Anul trecut, imobilul a fost primenit pe exterior, iar anul acesta se va amenaja în interior.

„Vom zugrăvi, vom face amenajările interioare și vom achiziționa mobilier specific. Apoi vom trece la înființarea unui post de bibliotecar. Cărți avem, stau de mulți ani îngrămădite prin cutii, am primit și donații de carte. Am prins această investiție cu biblioteca în bugetul pentru 2018, deși mulți sunt de părere că nu mai trebuie pentru că în vremurile astea nu mai are nimeni timp de citit. Dar nu se poate ca o comună cu pretenții precum e Mărăcineniul să n-aibă o bibliotecă”, ne-a declarat zilele trecute C-tin Dumitru, city-manager la Mărăcineni.

Citește și articolul: În ciuda indiferenței prefecturii, armata va amenaja un pod temporar la Mărăcineni. Iată ultimele informații (CLICK AICI)

Biblioteca va funcționa într-un imobil de la șosea, lângă dispensarul medical de la Căpățânești, unde a funcționat în anii trecuți o grădiniță.

Cum la Mărăcineni se va deschide în acest an o nouă grădiniță, încăpătoare și modernă, vechiul imobil a putut fi transformat în bibliotecă.

Și dispensarul medical va fi primenit în acest an la interior.

Citește și articolul: Linie de maxi taxi desființată în Buzău. Iată explicațiile patronului

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Cine mai are timp de așa ceva ? Mulți consideră inutilă această investiție a primăriei

  • Scopul nu e sa fie utila cetatenilor, scopul e sa fie utila politicienilor si patronilor ce vor imparti banii din contractele umflate.

  • Lăsând laoparte partea financiară ,care oricum s-ar ridica undeva la prețul unui telefon de ultimă generație ,ideea înființării la Mărăcineni a unei biblioteci mi se pare de-a dreptul salutară ,având în vedere faptul că populația de la țară nu se prea ocupă cu tehnologia asta informatică ci este ocupată cu treburile gospodărești .Cei favorizați însă ar fi copii care luând o carte în mână tot ce se poate să le și placă .De aici ar merge să mai ia o carte ,apoi alta și tot așa .Și-ar îmbogăți nivelul lor de cunoaștere și ,de ce nu ,s-ar amuza ,descoperind că literatura este un lucru pe cât de util ,pe atât de frumos .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.