Ea este femeia ajunsă în comă după accidentul din centrul Buzăului cînd un jeep s-a tamponat cu o salvare

Cu trei zile în urmă o mașină scăpată de sub control a lovit două femei ce așteptau culoarea verde pentru a traversa pe trecerea de pietoni.

La finalul știrii, reporterul buzoienii.ro a amintit că în aceeași intersecție (Unirii cu Bălcescu) în august 2015 a avut loc un incident mai grav, când o femeie a ajuns în comă.

Doamna se afla alături de băiețelul său pe scuarul din mijlocul Bd. Unirii – unde îi surprinsese culoarea roșie de la semafor – când a fost trăsnită în cap de un jeep care se rostogolea după impactul cu o ambulanță.

„Eu nu-mi amintesc nimic. Știu doar că era sărbătoare, am mers cu soțul, fata și băiatul să ne spovedim la preotul Milea. La un moment dat băiatul a vrut ceva de mâncare și am plecat doar eu cu el. Nu știu când am fost lovită, am înțeles că am zburat prin aer, cunosc doar ce mi-au povestit alții. Cel mai rău e că am fost trăsnită în cap. Dublă fractură de mandibulă, care a fost și dislocată de maxilar, șase dinți scoși. Am rămas desfigurată pe viață (femeia are o cicatrice urâtă în bărbie), am suferit mai multe operații pentru recompunerea mandibulei dar și pentru implantarea dinților lipsă. Dar cel mai rău e din cauza loviturii în cap am avut și încă mai am severe pierderi de memorie. Am mai avut lovituri urâte la mână și la picior, au rămas cicatrici, dar astea sunt nimicuri față de coșmarul care parcă nu se mai termină pentru mine și familia mea”.

Reporterul buzoienii.ro a a început dialogul cu Dorina Androne pe facebook după ce doamna a plasat un scurt comentariu la articolul cu accidentul de luni (care a avut câteva asemănări cu cel al dânsei).

Astăzi, doamna a acceptat preț de câteva minute, înainte de a intra la psiholog, să povestească cum a decurs viața ei de atunci.

„Când mi-am revenit din comă am avut severe pierderi de memorie. Nu mi-am mai recunoscut rude și prieteni. Nici măcar casa mea n-am recunoscut-o. I-am zis soțului, vai, ne-am luat casă nouă! A fost crunt pentru mine. S-a șters cu buretele toată pregătirea mea, când m-am întors  la serviciu nu mai știam dintre colegi. Sunt multe de povestit. Cu atâtea probleme fizice și cu mintea franjuri, am clacat psihic. Am fost internată de două ori la un sanatoriu, am petrecut zeci de ore la psiholog, încă nu mă pot bizui pe memoria mea. Cu mine pe cap, cu cheltuieli de sute de milioane generate de recuperarea mea, inclusiv soțul a trecut prin momente dificile. Ne-am împrumutat, am făcut chetă la rude și prieteni pentru a acoperi cheltuielile. Băiețelul a fost dat și el peste cap, de atunci are coșmaruri, și el merge la psiholog. Nici fata, care e mai mare, nu e ok, și ea a fost afectată de drama petrecută în familia noastră”.

În urma anchetei penale, poliția și procurorul au găsit că vinovat de producerea accidentului e doar șoferul ambulanței, nu și cel al jeep-ului.

În judecată a fost trimis anul trecut în decembrie Virgil Stanciu, șoferul ambulanței pentru vătămare din culpă.

„Sunt niște lucruri ciudate, dar și ghinioane la mijloc. Exista posibilitatea de a-mi recupera din cheltuielile făcute cu refacerea sănătății. Doar pentru mandibulă și implanturile dentare am cheltuit peste 300 de milioane de lei. Din păcate, firma cu care ambulanța avea asigurare, Astra Asigurări, e în faliment. Avocatul lichidatorului judiciar ne-a spus că sunt șanse mici să primesc ceva întrucât prioritare sunt datoriile către stat, apoi către angajați, utilitățile și abia apoi venim noi. Deci, suntem a patra roată la căruță. Șoferul de pe ambulanță e ca vai de el, mi-e și milă de el, omul trebuie ajutat el, de unde să ne mai dea și nouă. Suspect e că domnul cu jeep-ul, care avea stare, a fost scos complet nevinovat. După accident, am înțeles că tatăl său a venit îngrijorat la spital la mine la Floreasca, l-a asigurat pe soțul meu că plătește el tot, că o va face bine pe Dorina. După aceea când l-am rugat să ne ajute, a zis că e prea mult. L-am lăsat în pace, dar nu pot să nu remarc că până și șoferul de pe ambulanță s-a sucit pe parcurs. Unde inițial susținea că avea pornite semnalele acustice și luminoase și dădea vina pe cel cu jeep-ul, acum zice că el e singurul vinovat. Nu vi se pare suspect ?”.

loading...

3 comentarii la „Ea este femeia ajunsă în comă după accidentul din centrul Buzăului cînd un jeep s-a tamponat cu o salvare

  • Dacă accidentele de circulație nu ar sfârși doar cu avarierea mașinilor ,tot ar fi bine .Păcat însă că în ele sunt rănite ,chiar ucise oameni ,unii nevinovați .Dat fiind frecvența lor ,nu s-ar putea face niște cursuri sau seminarii cu legile de pe șosele care privesc nu numai mașinile ,dar au de suferit și oamenii .Acum văd că nici pe trotuare ,sau refugii nu mai suntem apărați .Se circulă în Buzău ca la raliu .

  • Domnule Adrian, dacă am fi puțin mai educați, cu siguranță s-ar mai rări aceste accidente.

  • Primaria trebuie sa aplice pe toate strazile stalpisori care sa impiedice masinile sa ajunga pe spatiile destinate pietonilor. Sunt destule exemple de accidente in Buzau cu masini care au intrat pe trotuar (din viteza sau ricoseu la impact) si au ranit oameni.

    Nu stiu cine e vinovat de accidentul ala cu ambulanta (daca nu ma inseala memoria ambulanta intradevar nu avea sirena pornita desi soferul ambulantei initial a mintit ca le avea sa isi acopere spatele, iar masina lovita de ambulanta era un Ford, nu un Jeep), insa am o presimtire ca si ce clameaza doamna (problemele cu pierderile de memorii in mod aleatoriu) e fals cu speranta de a obtine mai multi bani. Si aici ma refer la daunele psihologice ce nu pot fi cuantificate, e o schema clasica in Romania sa te prefaci ca suferi de niste probleme la cap ca sa ceri mai multe despagubiri sau sa incasezi ajutoare sociale. Cei mai multi asistati si pensionari falsi pe caz de boala sunt cu probleme la cap, ca e cel mai usor de falsificat si imposibil de dovedit ca e fals.
    Sunt cazuri celebre in lume cu oameni care dupa o mica lovitura clamau pierderi de memorii si probleme cu capul pentru a jefui statul sau compania pe care o dadeau in judecata de milioane de dolari. Un caz celebru este al unui om care a intrat cu capul intr-o usa pe un vas de croaziera si apoi clama exact ce clameaza doamna. In prima instanta a obtinut de la juriu (ca acolo se judeca in functie de emotia oamenilor, nu dupa lege) o decizie favorabila, ca apoi la recurs sa se dovedeasca cu probe si martori ca omul era perfect sanatos si doar dorea sa se imbogateasca rapid pe seama altora.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.