Investitor imobiliar: „E o falsă problemă! E acolo un drum!”

Mâine (joi) consilierii locali vor aproba PUZ-ul pentru blocurile cu 8 etaje care se va construi vizavi de patinoar și în vecinătatea pădurii Crâng (vezi, mai jos, foto proiect).

Proiectul despre care se vorbește de câțiva ani a suscitat atenția și îngrijorarea buzoienilor și asta pe bună dreptate, prezervarea Pădurii Crâng fiind un un deziderat al majorității buzoienilor de bună-credință.

Reprezentantul investitorului imobiliar spune că înțelege sensibilitatea buzoienilor, dar asigură că nu se va tăia niciun copac, ba, dimpotrivă, se vor planta.

„E acolo un drum”

Ricardo Lepădatu, investitor: „S-a creat o falsă problemă. E acolo un drum betonat. Între liziera pădurii și fosta stație de betoane. Acel drum o să-l vedeți și la finalul proiectului, când se vor construi blocurile. Deci, nu se va tăia niciun copac, ba, dimpotrivă, se vor planta, pentru că proiectul prevede și spații verzi. Blocurile vor avea și parcări subterane, iar la parter vor fi spații comerciale”.

Astăzi, reporterul buzoienii.ro a mers la fața locului pentru a vedea și fotografia drumul (către o proprietate privată, unde acum funcționează un loc de joacă) pe care va trebui să-l vedem și la finalul proiectului (poate doar asfaltat)

Cum iese orașul Buzău din afacere ?

Părerile sunt împărțite. Unii susțin că ar fi mai mai bine ca blocul să nu se fi făcut.

Alții, dimpotrivă, afirmă că orașul Buzău iese din afacere în câștig, inclusiv din punct de vedere ecologic. Acolo unde se vor ridica blocurile funcționa stația de betoane a familiei Lepădatu, iar poluarea Crângului și a drumului (Aleea Căprioarei) era evidentă (vezi foto mai jos).

La mijloc pare să fie o înțelegere win-win. Orașul scapă de stația de betoane (mutată de familia Lepădatu la jumătatea drumului dintre Buzău și Spătaru), iar familia Lepădatu va fructifica terenul prin construcția blocurilor

Alte aspecte pozitive ar fi dezvoltarea orașului și îmbogățirea ofertei imobiliare, îndeosebi pentru tineri.

Despre acest subiect vom mai discuta, întrucât de la aprobarea PUZ-ului, până la începerea efectivă a lucrărilor (obținerea autorizației de construire) va mai trece un an.

Citește și:

loading...

21 de comentarii la „Investitor imobiliar: „E o falsă problemă! E acolo un drum!”

  • Oricat de obscura e istoria acestei familii, eu ii apreciez pentru stradania de a-si albi banii, prin noua generatie. Sper doar sa nu aiba metehne ascunse precum brebeneii. Aia doar pandesc, aspira si parjolesc in urma, indiferent ce. Daca noul condominiu va arata si complet opus fata de cele ctitorite de Gagu, atunci chapeau. Ma bazez si pe gusturile reale ale nurorii seniorului.
    Totusi, mereu ~uitam~ ca oamenii exista doar de cateva mil de ani, comparativ cu miliardele Pamantului. Este induiosatoare grija fata de copacei, toporasi si rame, dar daca am supravietuit noi, ca popor, ca buzoieni, ca tintesteni, fara Codrii Vlasiei si doar cu Crangul, de atatea sute de ani, cred ca traim si de acum inainte cu niste constructii moderne (daca-s cele din poza), la intrare in micul, umilul si deschisul, precum o cocota, nostru orasel mizerabil, plin de praf si fara resursa umana productiva.
    Ma astept sa unii concetateni sa ofere idei imperative despre cum sa cheltuie banii familia L, gen sa faca domle parcare, azil, spital…
    Ce parere are redactia daca ADMINISTRATIA ar iesi cu un comunicat prin care sa confirme interesul dar si conditiile speciale din zona si ca vor urmari indeaproape ca lucrarile sa decurga potrivit proiectului si autorizatiei INITIALE (ne-am mai trezit noi cu proiecte respectate ca la carte, dupa a doua ori a treia modificare)? A.i., daca iar ne trezim cu cine stie magaoaie smecherita, sa avem cui da na-na la fundlet, respectiv edilului.
    Win-win e si faptul ca primaria va putea privi si lua lectii despre cum se revitalizeaza imagistic (macar), prin rabilitare termica (ferestre, izolatie, culoarea finala), cladiri landmark. Landmark e un element al ~orizontului~ unei asezari, care tinde ulterior sa devina definitorie prin reconoscibilitatea ei (NY, Chicago, Paris, Londra etc.), asa cum am ratat sansa de a fi podul Marghiloman sau cel de la Metalurgica, prin amplasarea unor elemente de pod suspendat, luminat ca atare (a se vedea podul Grand, ori intrarea suspendata din Campina de ex.). Sunt chestii care individualizeaza, schimba, aduc aer de noutate, adica tocmai chestii specificice unui oras activ, energic, cu idei, care atrage, cosmopolit in limite rezonabile, buzoiene. Nu prea ai cu cine…

    Răspunde
  • Iubitorii astia de natura care se opun proiectului sa mearga in Micro 14 sa vada ca blocurile dinspre unitatile militare sunt chiar langa gardul padurii Crang. Aceeasi poveste este si aici. Sa inceapa mai repede constructia, ca sa scapam de monopol si preturile umflate. Sa se construiasca cat mai mult. Chiar asa, vizavi de Orizont se face cumva un nou cartier?

    Răspunde
  • Este foarte bine ca mai construiește și altcineva în afara de Gagu.preturile in Buzau sunt ca în București.e nevoie de blocuri noi pt ca tinerii sa rămână în Buzau.uitati.va la orașe precum Cluj Brașov au făcut foarte multe blocuri noi și atrag tinerii ca un magnet.nu ai locuințe pt tineri nu rămân sa muncească în oras.este foarte simplu.degeaba oferi loc de munca dacă nu ai locuințe, degeaba asfaltezi dacă nu ai locuințe. Nu contează ca ridica bloc X și Y .important sa avem blocuri noi în oraș. Omul construiește lingă parc pe terenul lui , ce treaba are populația. Fac ce vrei pe terenul tău atâta timp cât te supui unor reguli clare stabilitate de municipalitate.

    Răspunde
  • Skaraoțki tov Leo Tz, aka Șobolanul Roșu, lovește decisiv cu mânie proletară din spatele anonimatului, protejat de pensia nesimțită de fost nomenclaturist absolvent de Ștefan Gheorghiu….( știm, director de intreprindere adulat de subordonați, dizident, făuritor de revoluții primprejurul Palatului Comunal, mândru posesor al unei familii reușite de it-ști care-l ignoră, admirator al regimurilor totalitare de orientare comunistă…etc).
    Hai sictir, bre!

    Răspunde
  • Acel drum este in litigiu cu proprietarul din spate, cei cu statia de betoane au micsorat acel drum, investitia este buna dar oare exista si banii pentru finalizare?

    Răspunde
  • Doamne-ajută că în următoarele două decenii sa se construiască oriunde exista spatiu, și vis-a-vis de Orizont, și langa Orizont, până la Dedeman și în tot spațiul dintre Orizont și centura, și în spatele Tineretului, etc.

    Singura modalitate realista de a decongestiona aceasta tentativa eșuată de orășel este de a urma o tendință inversa celei impusă de comuniști, strămutarea oamenilor de la bloc către casa.

    Așa nu vor mai fi probleme cu aglomerația și parcările + câștigul in comfort și estetic.

    Răspunde
  • Nu e nimic rau in a se mai construi blocuri noi in Buzau ici pe colo, insa treaba asta nu se poate face oriunde si oricum (cu un astfel de model de bloc atat de hidos) !!
    Deci care e problema ridicarii acestei MONSTRUOZITATI in acel loc ??
    1) Aglomerarea si sufocarea Aleii Caprioarei de traficul intens, deranjant, zgomotos si poluant care va veni la pachet odata cu darea in folosinta a acestui bloc. Foarte multi buzoieni (probabil majoritatea) se vor revolta ca nu se mai pot plimba si recrea in liniste pe acolo (pentru ca de-asta se si duc in parc cu familiile ori cu prietenii, in cautare de liniste, recreere, plimbare ori activitati sportive).
    2) Uratenia modelului de bloc propus. E inadmisibil ca in anul 2022 sa putem accepta asemenea nord-coreenisme de constructii !! Daca familia Lepadatu a putut alege un asemenea model de bloc, inseamna ca habar n-are ce e ESTETICA ARHITECTURALA si cum trebuie sa arate o CLADIRE MODERNA, practic ii ofenseaza pe buzoieni ridicand o asemenea hidosenie langa Crang !!

    Răspunde
  • Rușine!!!
    Chiar vrem să omorîm definitiv parcul Crîng???
    Atenție d-lor consilieri municipali cum votați!
    Dacă se aprobă acest PUZ, vom solicita anularea trecerii pădurii Crîng în proprietatea municipiului Buzău!

    Răspunde
  • Ha!… Si eu, ca un om naiv, ziceam ceva de 5 ani pana la aprobarea primului bloc in Crang, dupa preluarea acestuia de catre primaria Buzau… Pierdeam pariul, asta e clar.

    Răspunde
  • Tereacă, vezi că drumul respectiv duce la proprietatea altui investitor, nu la a lui Brebeanu. Asta așa, pentru conformitate.
    Avem nevoie de locuințe noi în mun. Buzău pentru că cererea este foarte mare, iar oferta foarte mică. Nu cred că va afecta Parcul Crâng în niciun fel, ba, din contra, odată cu mutarea stației de betoane.
    Apropo, cum a primit aprobare stația de betoane? Știe cumva doamna Ichim?

    Răspunde
  • asta e gluma cu plantarea … in umbra blocurilor o sa tot planteze … asfalt !

    Răspunde
  • Cand au construit Kaufland unu n ati zis nimic… Acum toti ecologistii… Ce treaba are Crangu cu proprietatea omului?! ? De ce 1 oras de 100.000 de mii de oameni trebuie sa aibe doar 1 singur dezvoltator?!? Competitia aduce calitate si scade preturile. Sper sa mai fie inca 10 dezvtatori de calibrul asta.

    Răspunde
  • Problema este de la Costică Boscodeala și la foștii consilieri locali , acestia au favorizat un om important din Buzău punandu-i pe tava un teren moca și ce este mai grav este faptul că pentru toate terenurile ce se învecinează cu acest cartier s-a pus stop la a se construi adică la concurența ce putea să apară. Cum au făcut acest lucru? simplu in UTR-uri au pus terenul din Orizont construibil iar pentru vecinătăți s-au inventat tot felul de aberații și anume se pot construi doar locase de Cult, instituții de învățământ, clădiri de interes public general și comerciale nimic despre construcții de locuințe colective mari ansambluri rezidentiale și astfel băieții au protejat aceasta afacere înfloritoare. Pentru treabă asta s-a apăsat bine pe accelerație.
    Iată de ce la Brasov un apartament în Tractorul de exemplu în 2018 îl cumpărai cu 52.000 euro iar la noi la Buzău era 80.000 euro. Vreau sa sa spun că mafia in Buzău este atât de mare încât unii oameni de afacere buzoieni au plecat și au investit in Brașov sau in Sibiu ceea ce a făcut că forța economică a orașului nostru să scadă.
    Propunere către domnul primar Toma: Domnule primar dați drumul proiectelor daca oameni vor să investească să facă ceva in orașul ăsta nu ii mai țineți pe loc pentru că vor pleca. Stabiliți reguli clare pentru noile construcții dar lăsați oamenii să dezvolte orașul, modificați regimul terenurilor. Terenurile bune din acest oraș au ajuns în mâinile câtorva familii din Buzău extrem de controversate pentru că au avut relații și influența.
    Sper sa nu apuc ziua când va veni un Putin sa ne elibereze de mafioți.

    Răspunde
  • Toată lumea, mai mult politică, pentru a ieși în evidență, îi dă sus și tare cu tinerii!! Olimpicii „Hasdeului” sunt și vor fi in continuare plecați de mult din Buzău și chiar din țară!! Sunt suficient de inteligenți pentru a nu accepta să lucreze pentru personaje din peisajul buzoian și să fie plătiți de aceștia cu mult sub valoarea lor!!

    Răspunde
  • @Ionita: nu mai astepta, mergi tu la Putin, chiar acum. In felul asta vei trai in paradisul lipsit de coruptie din Rusia, mult mai repede !

    Răspunde
  • De parcarea de langa pista de langa ce se mai aude.
    Ne-a mintit primarul ca o va deschide publicului, dar numai deschisa nu sta, deseori e cu 4 lacate pe poarta puse, iar cand e deschisa e deschisa doar cu dedicatie pentru unii care sunt de la partidul, clubul sau ONG-ul care trebuie, pentru civili vine paza si cere o atentie sau te ameninta cu interventia direct daca cumva patrunzi pe poarta.
    Sunt si tineri si batrani care vin in parc, unii sa faca activitati sportive, altii sa faca putina miscare atat cat mai pot. Acestia de ce nu pot parca in parcarea care sta goala?
    De ce plateste primaria bani din banii cetatenilor pe ceva ce le interzis cetatenilor sa foloseasca?

    Cat despre bloc, am mari dubii ca va fi cum e in poza aia, pur si simplu in poza pare blocul mult prea mare ca sa incapa pe acel teren si sa mai ramana loc si de trotuar in jur si de cai de acces si parcare. Cat spun ca e procentul de ocupare a terenului cu acel bloc in acte? Ca daca te iei dupa poza pare ca e de 100%.
    Nu mai zic ca in poza cu proiectul blocul are 10 etaje plus un etaj retras ce probabil va fi pentru penthouse. In conditiile in care spun ca prin PUZ au voie doar 8 etaje. Adica ei planuiesc deja sa faca cu o treime mai multe etaje decat prevede PUZ-ul.
    Astia s-au dat de gol aratand poza cu proiectul, ca vor avea autorizatie pentru 8 etaje dar vor construi 11 ca doar nu or fi fraieri sa respecte legea precum plebea? E o practica la dezvoltatorii imobiliari sa faca astfel de manevre, mai ales cand stiu ca au protectie de la primarie si nu numai.

    Răspunde
  • NU proiectelor lipite de Crang ! Vor fi sute de masini parcate, rufe la uscat si mai ales, se creeaza un precedent !!

    Răspunde
  • Nu!, categoric.
    NU pentru ca am grija copacilor și a branduselor, ci pentru ca omul e cel mai mare dăunător, aduce cu sine mizerie, poluare, zgomot iar Parcul este pentru Plimbare și recreere.
    NU sunt de acord nici cu circulația mașinilor în parc, toți meltenii Buzăului, toți idioți în loc sa folosească 2 picioare, întra ca retardații în parc cu mașina, pe principiu.. Pai dacă se poate… Bariera sta ridicata de luni de zile. Nu poți ieși cu familia în parc sa te plimbi ca trebuie sa ai grija mașinilor, trebuie sa ți ferești copiii și apoi stai pe margine așteptând sa treacă cocalarul cu mașina pe aleea din parc.
    Asa ca, în privința construitului nici atât!
    Extraordinar!! Nu mai sunt locuri de construit în tot Buzăul asta, nu exista spațiu de extindere decât aici în buza Crangului.
    Ma faceți sa rad, apartamente ptr tineri, ap de 2 camere la 100.000 euro!!
    A, și asa vor rămâne tinerii?
    Tot vor pleca, în București sau în alte țări, cred ca în alte tari unde nu se fac magarii ca astea cu autorizații de construcție!! Acolo legea se respecta.

    Răspunde
  • pt ‘Foarte bine ca se aproba’

    kaufland nu are atatea etaje cate are blocul in discutie. Blocul va umbri o parte din Crang (datorita pozitionarii fata de acesta) astfel incat vegetatia va avea de suferit. in pus, orice constructie multietaj in buza unui parc il va afecta atat din pct de vedere vegetativ cat si vizual.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.