Ionela Dobrică: „Urmați o facultate”

Aproape 9 din 10 absolvenți de studii superioare se angajează în primii trei ani după absolvire.

Sunt date furnizate de Eurostat pentru 2018, ce plasează România peste media europeană.

Astfel, 88,9% dintre absolvenții de studii superioare din România și-au găsit un loc de muncă în primii trei ani de la absolvire, în timp ce media europeană este de 85,5%.

„Aceste statistici ne demonstrează că în România absolvenții de studii superioare nu doar că își cresc nivelul de pregătire teoretică și practică dar totodată își dezvoltă șansele de a-și găsi rapid un loc de muncă,” susține Ionela Dobrică, deputat PSD.

Cele mai ridicate niveluri ale ratei de angajare a absolvenților de studii superioare se înregistrează în Malta (96,7%), Olanda (94,8%) și Germania (94,3%), iar cele mai scăzute sunt în Croația (75,2%), Italia (62,8%) și Grecia (59%).

„În sistemul educațional din România încă mai sunt multe lucruri de îmbunătățit. În primul rând, trebuie să încurajăm o colaborare mai strânsă între universități și agenții economici, pentru ca oferta educațională să răspundă mai bine nevoilor existente pe piața muncii. Încă avem mulți absolvenți de studii superioare care se angajează în alt domeniu decât cel în care și-au obținut diploma. În al doilea rând, trebuie să promovăm mai bine beneficiile pe care educația continuă le are.

Din păcate, mulți români consideră că, odată cu finalizarea studiilor superioare se termină și necesitatea de a acumula noi cunoștințe. Aceștia trebuie încurajați să participe la cursuri de educație non-formală și la programe de training care le-ar crește nivelul de pregătire și șansa de a obține bani în plus la salariu” a adaugat Ionela Dobrică.

În anul anterior, procentul absolvenților români care s-au angajat în primii 3 ani după absolvire a fost cu 0.6% mai mic, ceea ce înseamnă că măsurile prin care se încurajează tinerii să urmeze cursurile unei facultăți și să aplice pentru posturi conform studiilor pe care le au încep să dea roade.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.


loading...

2 comentarii la „Ionela Dobrică: „Urmați o facultate”

  • Așa este! Vor veni vremurile când nu te vei putea angaja nici la McDonald’s fara o facultate!

    Răspunde
  • Lasa ca-mi deschid eu Partidul Impozitarii Progresive sa iau 75% impozit de la Dobrica ca sa poata saracii sa plateasca doar vreo 1-2%, sa nu mai plece lumea din tara.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.