Ipoteză șoc. De la LENE și SĂRĂCIE!

Aici și-ar fi pierdut echilibrul ambulanța de Buzău. La trecerea peste o cale ferată din orașul Mărășești (jud. Vrancea).

O sută de metri mai încolo a izbit un cap de pod și s-a răsturnat pe-o parte.

A murit o pacientă (femeie de 74 de ani, intubată), iar doctorița de pe salvare ar fi în stare gravă la spital. Șoferul ambulanței n-are nimic, iar asistentul doar o mică lovitură.

Cauză: Sărăcia!

Cauza accidentului este în cea mai mare măsură SĂRĂCIA. Cum așa ? Simplu, România a rămas singura țară din Uniunea Europeană unde un drum european (!) se întâlnește cu o cale ferată. În cazul de față Mărășești – Panciu.

România e o țară atât de săracă încât nu-și permite să facă poduri nici măcar la întâlnirea dintre un drum european cu calea ferată. Iar cei care vor spune că totuși România nu-i chiar atât de săracă, atunci există o explicație și mai dureroasă. Înseamnă că nu s-a făcut pod din LENE.

Cu doi ani în urmă în județul Buzău au murit mai multe persoane la întâlnirea cu trenul a drumului național Buzău – Brăila (înainte de CA Rosetti, la Bâlhacu). Întâmplarea s-a uitat după câteva zile, ca și ideea construirii acolo a unui pod.

Anual, zeci de români își pierd viața din cauza sărăciei sau a lenei (lăsând la o parte neatenția șoferilor). Ba, acolo unde sunt poduri (de cale ferată), acestea se prăbușesc pentru că n-avem bani sau chef să le reparăm.

Citește și:

loading...

Un comentariu la „Ipoteză șoc. De la LENE și SĂRĂCIE!

  • Se moare din prostie. N-are nicio treabă trecerea peste calea ferată.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.