Marina Baboi, doar locul 16 în semifinale. În finală au mers primele 8. Timp cu 26 de sutimi mai slab decât la începutul lunii

La începutul lunii, sprintera buzoiană Marina Baboi reușea la Pitești la Balcaniada pentru juniori I cel mai bun timp al carierei: 11,71 la 100 de metri.

Era și încă mai este cel mai bun timp alergat în România în acest an.

O săptămână mai târziu, tot la Pitești, buzoianca a alergat cu 8 sutimi mai încet, 11,79, suficient cât să scape printre degete primul titlul de campioană națională la senioare. Andreea Grecu de la CSM Craiova a fugit cu patru sutimi mai repede și a lăsat-o pe Marina pe doi.

Ieri, Marina Baboi a concurat din nou la Campionatele Europene sub 20 de ani desfășurate în Italia, în orașul Grosetto din Toscana.

În calificări a alergat iarăși mai slab, cu 4 sutimi mai încet față de Campionatele Naționale de Seniori: 11,83 astfel că s-a clasat pe locul 10. (vezi foto mai jos) 

Și-a atins obiectivul minimal calificarea în semifinale, dar atât.

În semifinale buzoianca și-a continuat evoluțiile din ce în ce mai lente: doar 11,97, cu 14 sutimi mai slab decât în calificări și cu 26 de sutimi mai slab decât la începutul lunii la Pitești, când și-a bătut recordul personal. (vezi foto mai jos) 

Buzoianca a obținut al 16-lea timp și a ratat calificarea în finală, unde au mers doar primele opt.

Marina Baboi abia a împlinit 18 ani și este la momentul actual cel mai bun sportiv al județului, dar și cel mai de perspectivă. 

Atleta legitimată la Steaua București are ca obiectiv major de viitor calificarea la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo. 

Mai jos au fost inserate rezultatele buzoiencei în calificări și în semifinale la Europenele sub 20 de ani. 

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.