Neagu: „România a zbârcit-o și aici. Am fost fraieri”

Emanoil Neagu, șeful CJ Buzău, s-a afirmat în ultimii ani ca unul dintre cei mai importanți jucători de pe plan local care susțin unirea cu Basarabia.

Județul Buzău este înfrățit cu raioanele Soroca și Dubăsari, ultimul, la graniță cu Transnistria

La ultima ședință a CJ Buzău, Neagu și-a exprimat public o dezamăgire.

„Am văzut recent un sondaj în care cei din Republica Moldova au fost întrebați care țară i-a ajutat cel mai mult. Deși România e detașat pe primul loc, basarabenii au indicat Statele Unite și Rusia. Ce pot să spun e că România a zbârcit-o și aici. Clar, am fost fraieri. De ce ? Pentru că n-am știut să le arătăm oamenilor ce a făcut România pentru ei”.

Neagu a dat ca exemplu panourile „Finanțat de Poporul American”.

„Noi, românii, am făcut destule, dar n-am spus asta oamenilor. O mare prostie. Pentru orice, trebuia pus câte un panou vizibil așa cum au făcut americanii. E dureros, sunt lucruri realizate de statul român, dar în comunitățile lor se crede că le-au făcut rușii”, a explicat Neagu.

Neagu susține că instituția pe care o conduce a avut grijă și de acest aspect – al marketingului – și că în plus a mai învățat o lecție:

„Investițiile trebuie făcute preponderent în rural. În satele și comunele din Basarabia. La oraș, informația se pierde ușor, dar la țară oamenii văd mai lesne investiția României și apreciază mai mult”.

CJ Buzău finanțează acum construirea unui imobil dintr-o tabără de copii în comuna Coșnița, raionul Dubăsari

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

9 comentarii la „Neagu: „România a zbârcit-o și aici. Am fost fraieri”

 • Când va avea județul Buzău toate drumurile județene asfaltate???
  Atunci puteți să îi ajutați pe alții care nici nu știu să spună “Mulțumesc”!
  Încă avem DJ-uri pietruite, iar cele care sunt asfaltate sunt, în marea lor majoritate, în stare jalnică.

 • Buzaul ca judet in marea lui majoritate arata jalnic!mizeria este la nivel f ridicat in mediul rural,unde primarii PSD isti nu si au facut treaba. A nu se intelege ca PNL au facut ceva!!! si noi(buzoienii) am bagat sute de mii de euro in ce??? in moldoveni? oare s a facut ceva pt ei sau doar pe hartie? mare pacat sa duci banii aiurea in alte parti in loc sa faci Buzaul sa infloreasca.

 • Domnule Neagu, dezvoltați județul Buzău!

 • S-a terminat de facut tot in tara si am ajuns sa dam de pomana banii nostri altor state.
  La noi cresc taxele, impozitele, tarifele pana la cer si nu se face mai nimic pentru poporul ce plateste banii in schimb din banii lor se fac pentru straini care nu stau decat cu mana intinsa.

 • Asa este cand nu ai mila de banul public,nu dai socoteala nimanui,cheltui cum vrei si cand vrei.Scoli ,spitale ,drumuri ,totul praf,dar dam bani la Soroca,la cantaretii din Viena,la manelistii i canatretii romani,zeci,mii,sute de mii,milioane de euro pe circ,toate din taxele si impozitele noastere,fara sa fim intrebati daca asta vrem(de exemplu ,desi o stimez pe Andra,totusi nu as cheltui 20000 de euro pentru o ora de cantat sau 20000 euro pentru orchestra de la Viena),dar daca nu iti poti plati taxele din motive obiective,este penalizat .Domnule prefect,domnule primar nu puteti taia taxele celor cu venituri mici si sa nu mai aruncati banii pe circul cu diversi cantareti si alte cheltuieli aiurea?

 • Din pacate, romanii din Basarabia au fost deportati de tov.Stalin in Siberia iar in locul lor au fost adusi rusi!Normal, ca acum sa fie laudati rusii…Pe timpul comunistilor au trait foarte bine!…

 • Asta e din categoria “N-avem paine, n-avem unt / Dar avem cosmonaut”.
  Adica vorba cu capra raioasa si celebra ei coada erecta…

 • Doamne, ce (de)generație de mancurți imbecilizați a apărut după 1989! Comparați halul de degradare al postacilor cu creierele spălate de azi cu inteligența și patriotismul înfăptuitorilor Unirii din 1859 și 1918! Pentru umanoizii ăștia deromânizați românii de peste Prut sunt „alții”, „unii pe care se risipesc banii”, etc. Mulți dintre apatrizii ăștia nu produc una de-un leu, au transport gratis pe CFR să se ducă la Untold și freacă smartphon-ul. Dacă ar ști tot ce a făcut România pentru fii ei înstrăinați de vitregiile istoriei, ar fi și mai haștag isterici. Rușii însă nu au un sistem de urgență marca Smurd, dotat cu ambulanțe, elicoptere și echipamente cum au bsarabenii, făcut de români, coordonat de Arafat! Le-am făcut și un gazoduct. Dacă am avea un guvern patriotic și nu unul antinațional s-ar putea face mai mult și pentru românii din țară și pentru cei dinafară. „Viitorul este al patriilor și al națiunilor, nu al globaliștilor” a spus Donald Trump de la tribuna ONU!!!

 • “Pxel” (ma rog, tricolor sa fie, ca da bine), “basrabeni”… Bravo, romanule! Esti un patriot adevarat, le ai cu primul simbol al patriotismului – limba romana. Ar trebui, totusi, sa ai o jena in pix, sau in tastatura, dupa caz…
  Iar argumentul suprem, adica citatul din Donald Trump, m-a dat pe spate. Bravo, ti-ai gasit eroul si mentorul!…
  🙂
  Doamne, si anul asta e plin…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.