ULTIMA ORĂ! Cei cinci judecători au dat verdictul definitiv pentru buzoianca Elena Udrea

Elena Udrea a fost condamnată azi definitiv la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul Gala Bute.
De asemenea, completul de cinci judecători a menţinut şi decizia instanţei de fond pe latură civilă. Astfel, Elena Udrea trebuie să plătească aproape 3 milioane de euro, respectiv 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile, către Autoritatea Naţională pentru Turism şi să achite 600.000 euro către martorul Corin Boian şi 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean. În plus, instanţa a dispus confiscarea în folosul statului de la Udrea a sumelor de 695.367 lei şi 296.076 lei.

Potrivit DNA, Udrea a coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, şi anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia şi Breazu, au primit, cu ştiinţa sa, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de ministerul pe care îl conducea.
Anchetatorii spun că sumele obţinute au intrat fie nemijlocit în patrimoniul Elenei Udrea (în numerar ori prin plata unor bunuri şi servicii), fie în patrimoniul unor persoane indicate de aceasta (Organizaţia Bucureşti a PDL şi Rudel Obreja).
Udrea mai este acuzată că a determinat alţi funcţionari din minister să îşi încalce atribuţiile cu prilejul achiziţiei de servicii de publicitate la ‘Gala Bute’, prejudiciind bugetul instituţiei şi creând un folos necuvenit pentru Rudel Obreja. Prin decizia de azi și Rudel Obreja a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.
A fugit în Costa Rica

Elena Udrea s-a protejat de această sentință și s-a refugiat de câteva luni în Costa Rica.

Ea a susținut în aprilie că are statut de refugiat în acest stat: ”Am solicitat acest statut în februarie, am fost audiată în martie și am primit statul pentru un an de zile pe 21 martie, în acest moment sunt supusă statutului refugiaților, cu toate drepturile pe care le au refugiații și cetățenii costaricani”.

loading...

2 comentarii la „ULTIMA ORĂ! Cei cinci judecători au dat verdictul definitiv pentru buzoianca Elena Udrea

  • La multi ani.
    Sa vina DNA si pe la Buzau, ca umple o puscarie intreaga numai de la noi daca se pun pe treaba.

    Răspunde
  • Ei , de condamnat au condamnat-o ,rămâne acum să dea și de ea ,pentru că din câte ne-am dat seama ,e ascunsă bine ,și pare să nu se teamă de nimic .Nu știu ,aici în țară PSD -ul nu o poate ajuta ,doar a fost de-a lor ,ori dna în cauză ,nu mai are încredere în nimeni ….? Nici în dl Băsescu ….? Ori dlui ….

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.