Vor fi VĂZUȚI în primul rând șoferii dar și pietonii


Primăria Buzău va depune până la finalul acestui an proiectul de management al traficului din Buzău, finanțat din fonduri europene.

Acesta prevede montarea de camere video în intersecțiile din Buzău, înființarea unui centru de monitorizare, dar și posibilitatea controlării în timp real a semafoarelor din oraș.

În acest fel, se poate lăsa verde mai mult/ cât e nevoie atunci când pe o arteră se constată apariția unui trafic crescut.

Atenție, în intersecțiile semaforizate se vor monta și senzori care vor depista mașinile și pietonii care vor traversa pe culoarea roșie!

Informația va fi transmisă în centrul de monitorizare, camerele video vor înregistra secvența incriminată, iar șoferii se vor trezi a doua zi acasă cu amenda și fotografiile doveditoare atașate!

Inclusiv pietonii, în caz că vor fi recunoscuți de pe înregistrări de polițiști riscă să fie sancționați.

„Cu siguranță, acest sistem integrat va fi implementat la Buzău. E doar o chestiune de timp. Proiectul pe care îl vom depune e eligibil 100%, ține doar de parcurgerea tuturor pașilor legali”, a anunțat Luminița Colțeanu, șefa Departamentul Fonduri Europene din Primăria Buzău.

Sistemul va înregistra și cazul în care o mașină s-a oprit pe carosabil din motive tehnice și îngreunează traficul.

Imediat se va lua legătura cu echipa de pe utilajul de ridicări auto care va extrage autovehiculul din zona aglomerată.

Citește și articolul: „E important, buzoienii trebuie să decidă”. Iată ce a hotărât primarul Toma. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Vor fi VĂZUȚI în primul rând șoferii dar și pietonii

  • Verifica cineva cum sunt prinse de stalpi modulele de semaforizare (semafoarele) cele mai apropiate de pista de biciclete de pe Calea Eroilor, pe sensul de mers stadion-gara ??? Sunt toate din intersectie prinse asa?

  • Anglia e impanzita de camere(nu poti sa te …. ca te vad) dar nu pentru treceri de pietoni,e mai mult pentru siguranta cetateanului,pentru depistarea infractorilor pentru masinii etc,dar nu sa amendeze omul ca trece pe rosu sau prin loc nepermis.in anglia se trece strada pe unde vrei,acum e important tu sa te uiti pe unde treci

  • Dacă tot vor fi camere … vor fi văzuți și amendați și cei cere aruncă gunoaie … ? !

  • După ce m-am asigurat în stânga și-n dreapta, am trecut pe roșu la intersecția semaforizată de la ieșirea din Piața Centrală . Dar nu, nu singur, mi-am luat coechipieri alți cîțiva buzoieni, dornici să câștige cîteva secunde… Dar, o doamnă în etate m-a oprit și m-a întrebat ce vârstă am… I-am răspuns și atunci mi-a zis : ” nu-i păcat mamă de tinerețea dumitale, s-o spulberi dintr-o dată în câteva clipe … Ce mare câștig ai pentru câteva secunde câștigate ? ” Evident, nu vreau să țin aici lecții de morală însă doresc să afirm că mi-a fost rușine să aflu un adevăr atât , atât de … simplu !…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.