A doua concediere a celor 300 de polițiști locali

Continuă războiul dintre primarul C-tin Toma și cei 300 de polițiști locali de la serviciul de pază. Va urma o nouă decizie de concediere a acestora. Vineri, consilierii locali vor avea pe ordinea de zi un proiect de aprobare a noii organigrame a poliției locale. Aceasta ar urma să mai cuprindă doar 138 de polițiști locali. Ceilalți 300, folosiți în anii trecuți la paza școlilor, liceelor și grădinițelor, vor primi noi decizii de concediere. 

Istoria nu e nouă, ea s-a mai petrecut o dată la finalul anului trecut, când „localii” au primit de asemenea preavize, dar au reușit să blocheze în justiție inițiativa primarului.

„O zi a mai lipsit atunci și rezolvam această problemă. Dar a venit acea decizie din justiție care a blocat totul. Nu putem bloca dezvoltarea acestui oraș, plătind salarii acestor 300 de oameni, de a le căror servicii nu mai avem, efectiv, nevoie. Trebuie să înțeleagă și ei, sunt destule locuri de muncă în privat. La Buzău, rata șomajului e de doar 1%, cu siguranță își vor găsi de lucru pe piața liberă. Anual ne costă 4 milioane de euro plata acestor polițiști angajați ilegal de fosta conducere. Cu acești bani se pot face multe lucruri pentru dezvoltarea orașului” a spus Toma. 

Și de această dată, sindicatul polițiștilor locali va încerca să blocheze la tribunal hotărârea de consiliu local.

loading...

8 comentarii la „A doua concediere a celor 300 de polițiști locali

 • Credeam ca inteles ceva Dom Primar Toma , dar e dus rau !!!

 • Nu înțeleg ce tupeu au cei 300 de „ piloși ” ai lui bOȘCODEALĂ
  să se prezinte la serviciu când știu că nu au ce munci .
  Am ajuns să avem ca pe vremuri , PENSIONARI … CU LEAFĂ ÎNTREAGĂ !

 • PESTE TOT IN ORASUL BUZAU VEZI LA PLIMBARE CITE DOI POLITISTI LOCALI DESTUL DE HAIOSI . IN TOATE TARILE CIVILIZATE NU VEZI UNIFORME ALE STATULUI NUMAI IN CAZ DE URGENTA,ROG PRIMARIA SA FACA O MAGIE SA NU MAI NE AGRESEZE PRIVIREA CU PREZENTA LOR DOAR LA INTERVENTII
  MULTUMESC

 • Măi fraților, a înnebunit lumea. La fiecare liceu te întâmpină câte trei haidamaci sau unul și două fătuci bodigarde care te legitimează pe rând, ca să lucreze toți, deși elevii sunt în vacanță. De ce o fi nevoie de atâția? Pe ce situații de risc se bazează încadrările astea supranumerice? Au fost cumva evenimente atât de dramatice care să ceară asemenea precauții? Nu mai vrea nimeni să lucreze în sectoare productive și am ajuns să ne păzim unii pe alții, cu rândul? De unde atâția bani aruncați pe tăietori de frunze la câinii comunitari? Oricum, banii sunt de la noi, și ar trebui să ne mai gândim dacă e bine să finanțăm paznici peste paznici în toate instituțiile: spitale, școli, grădinițe, cămine, bănci, magazine. Avem poliție, parchete, judecătorii, tribunale, mascați, jandarmi, și în plus peste tot gardieni, paznici, bodyguarzi, și cu toate astea nimeni nu ne-a apărat de hoți. România e țăndări, furată, devastată, jefuită. vândută, defrișată. Ce păzesc sutele de mii de păzitori ai unei țări distruse? Întreb.

 • Doar la 1% rata somajului?

 • Se pare ca astia care se agata de scaunele alea, chiar nu realizeaza ca INCALCA LEGEA, care spune clar, UN POLITIST LOCAL LA 1000 LOCUITORI. Traim in vreo metropola si eu nu stiu? Ca ultima oara cand am verificat, eram vreo 130000.
  Solutia este simpla, REORGANIZARE. Iar noua organigrama sa cuprinda nr. de posturi prevazute in lege, pentru care sa se dea examen, sa nu spuna nimeni ca nu a avut sansa. Cine este pregatit, ramane, cine nu, sa stea pe banii altora, nu pe ai nostri.

 • f multi bani ai economisit de cand esti primarin special cu firmele de paza care sau transfrmat in lex protect

 • Bine ca are grija Toma de banii Buzaului si el e dator inca 3 vieți!
  Nu are pic de jena! O caricatura de primar.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.