Către părinți, cadre didactice, inspectorat și DSP Buzău. „E un chin acum!”

Mesaj trimis către buzoienii.ro de mămica unei fetițe de la Școala nr. 1 din Buzău.

„Fetița mea are 30 kg. E clasa a șasea. Dar duce uneori un ghiozdan cântărit de mine de peste 6 kg! Manualele sunt grele, hartia e premium. Plus auxiliare, penar, apă, dezinfectant ș.a.m.d. Nu mi-am pus niciodată problema atât de serios până recent, când am descoperit că are scolioză. Acum am început un alt chin, cu kinetoterapie, corset de îndreptare, etc. Evident că o duc și aduc de la școală, dar chiar și așteptarea la poartă cum trebuie acum e solicitantă pentru ea”.

„Eu am găsit acum înțelegere să nu mai care tot ceea ce au ceilalți copii, fiind in aceasta sițuatie specială. Dar mă întreb, restului copiilor or fi bine ?”

Ordin NERESPECTAT al Ministrului Sănătății

„Greutatea conținutului ghiozdanului la toate ciclurile de învățământ nu trebuie să depășească 10% din greutatea copilului!” – link AICI

Mămică: „Lansez o rugăminte celorlalți părinți, cadrelor didactice, inspectorat și DSP Buzău, haideți să facem ceva. E mult mai greu apoi să îndrepți, asta dacă se mai poate!”.

O fi în regulă ?

O posibilă soluție, trimisă tot de un cititor, ar fi (precum vedem în filmele americane) ca elevii să aibă la școală câte un dulap – unde să-și păstreze diferite obiecte didactice.

Citește și:

loading...

3 comentarii la „Către părinți, cadre didactice, inspectorat și DSP Buzău. „E un chin acum!”

 • Singura data cand i-am dat dreptate lui Basescu a fost cand a afirmat ca scoala romaneasca produce tampiti, eu fiind unul dintre ei, supravietuitor doar datorita curiozitatii si a autoeducarii. Ne ferim ca fata mare de barbat, desi stim ce mod de educatie se propaga in continuare in acest sistem ovin, in care nu conteaza ce gandesti tu ci important e sa stii, cum se spune?!?, ”ce a dorit autorul sa exprime?!?”. D-aia tonele de maculatura si tampirea minorilor. Citeam despre un american care a ajuns pe la noi cu studiile, incantat de oameni, de Bucuresti, de atmosfera, dezamagit de modul de predare la facultate, unde, dupa ce iti tinea profesorul lectia, anunta ca primeste intrebari, iar daca avea vreuna, era apostrofat ca de ce are, de ce nu a fost atent la ora. Aia e! As da in judecata profesorii care perpetueaza acest mod de scolarizare, ca nu-i obliga nimeni sa mearga ca dupa biblie toti. Adica manuale alternative in fel si chip sunt, modul de aplicare si implementare a informatiilor e tabu, batut in cuie.

  Răspunde
 • De acord cu comentariul lui OM. Reprezentanții sistemului de învățământ sunt principalii responsabili de aceste distincțiuni. Despre „păpădie” aflam din Wikipedia. Cum ar trebui sa învățăm este sarcina profesorilor.

  Răspunde
 • @OM
  Se vede ca te-ai autoeducat, dar ai facut-o prost. Rau de tot…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.