„Dacă nu vor fi spectatori ?”

Ieri, după ședința CLM Buzău, s-a înființat oficial noul teatru municipal din Buzău.

Dar fără voturile consilierilor PNL și USR care s-au abținut.

Cei cinci consilieri PNL și USR au ridicat mâna când președintele de ședință a numărat abținerile

„Dacă nu vor fi spectatori ?”

Explicația abținerilor a fost explicată de consilierul PNL, Florin Sangiu:

„Sunt un iubitor de teatru. Băcăuan la origini, oraș cu teatru de 140 de ani și o populație mai mare decât a Buzăului. Cu toate astea îmi amintesc, din tinerețe, două momente. Într-o zi am cumpărat bilete, dar spectacolul nu s-a mai ținut din lipsă de spectatori. Apoi, când eram în liceu, îmi amintesc că primele rânduri erau ocupate cu militari, tot din pricina lipsei spectatorilor. De aceea, îi rog acum pe inițiatori să analizeze dacă înființarea acestui teatru la Buzău e oportună. Spun asta pentru a nu ne confrunta apoi cu astfel de situații”.

După cuvântarea consilierului liberal s-a trecut la vot. Pentru au votat 17 consilieri, iar 3 de la PNL și 2 de la USR s-au abținut.

De obicei primarul Toma sau unul dintre viceprimari răspund luărilor de cuvânt ale consilierilor din opoziție. De această dată, pentru că timpul presa și urma un moment festiv, semnarea acordurilor de înfrățire cu orașul Strășeni și raionul Ialoveni din Basarabia, nu s-a mai dat replica. Probabil, va urma în zilele următoare.

O mână de ajutor la înființarea Teatrului Municipal Buzău va da Petru Hadârcă, directorul teatrului din Chișinău, prieten cu primarul Toma și ministrul Culturii, Lucian Romașcanu
E posibil ca teatrul buzoian să înceapă cu piese pentru copii – la care audiența e în mare măsură asigurată (copii de la grădinițele și școlile din oraș și județ)

Citește și:

loading...

8 comentarii la „„Dacă nu vor fi spectatori ?”

 • Au avut dreptate ! Din pacate nu o sa fie nimeni! Doar salarii si intretinere degeaba….

  Răspunde
 • Toți gușterii urlă: ce ne trebuie nouă teatru, noi vrem parcări!

  Răspunde
 • Nu-i rău sa-i oblige pe copii să meargă, numa’ sa le treaca prin cap faptul că nu-i de ratat s-o puna de-un Minecraft, ceva, daca tot s-au strâns atâția laolaltă, sa fructifice cumva timpul irosit.

  Răspunde
 • Și totuși, dacă nu vor fi spectatori…din ce bani ?

  Răspunde
 • A trecut ceva timp de la ultimul spectacol de teatru vazut la G. Ciprian. Era o piesa „modernista”. Dupa 15 minute in care am auzit doar „baga-mi-as p…!”, „sa te f…”, ce p… ma-tii…?” si altele (pe bune, mi-e jena sa le scriu exact asa cum le-am auzit!), am parasit sala, protestand. Am fost apostrofat de pe scena ca nu sunt „deschis la minte” si nu inteleg „cultura moderna”!
  Observand ca au o asa mare aplecare catre cultura, ii intreb pe conducatorii Buzaului: noul teatru va avea aceeasi orientare „modernista”? Sa stiu din timp…
  Pe vremea lui Alecsandri, apoi a lui Caragiale, plebea incerca sa se ridice la inaltimea elitei. Asa au aparut Coana Chirita, Conu Leonida, Trahanache etc. Bag seama ca acum elita se intoarce catre origini. Mare pacat!…

  Răspunde
 • E usor numai sa cheltui banii publici cand nimic nu esti in stare sa produci…
  Cam la asta se rezuma administrarea unui oras in Romania si evident, a unei intregi tari mai departe.
  Oare la Transbuz cati bani se toaca lunar,mai ales acum cu 9 lei litrul de motorina? Are idee cineva ce gaura produce lunar la bugetul orasului?

  Răspunde
 • Opera , balet , opereta, pe cand ???
  Propun triplarea impozitelor sa le putem finanta !

  Răspunde
 • Adica vom avea pe statul de plata actori? Sau va fi un punct de lucru, din cand in cand cate o piesa? Stagiune, bilete, abonamente, chestii socoteli, sau doar din subventie va trai, pe modelul RAM, Piete, Urbis? Teatru municipal de comedie, liric, pentru copii, de care va fi mai exact, ca n-au intrebat asta consilierii care s-au abtinut, inteleg ca doar s-au dat exemple din propria copilarie si ceilalti au zis ca se regasesc in ingrijorarea respectiva?! Mi-as dori ca macar o data sa copieze sau sa se inspire Toma din zonele limitrofe Buzaului, care au deja chestii oarecum testate, pe care „noi” tot ne scremem sa le reinventam la aplicare pe modelul Oradia. Ploiesti, Focsani, Braila, au teatre, au si opera unii.
  Doamne ajuta sa nu iasa iarasi o struto-camila transgendera!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.