Închisoare cu executare pentru șpaga de 600 mil. venită de la Buzău

Trei ani de închisoare cu executare a primit azi pentru șpaga de 621 de mil. lei vechi venită de la Buzău.

Condamnatul este Valeriu Zgonea. Deși fostul fostul șef al Camerei Deputaților a pledat nevinovat, judecătorii au ținut cont de faptul că omul de afaceri buzoian Dumitru Dobrică a admis fapta (și a încheiat cu procurorii un acord de recunoaștere).

Sentința de azi e pe fond, Zgonea poate scăpa totuși la apel

„Inculpatul Zgonea Valeriu – Ștefan a primit de la inculpatul Dobrică Dumitru foloase necuvenite în sumă totală de 62.143 lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism și cheltuieli legate de construirea unei case de vacanță în județul Covasna”, se arată în rechizitoriul DNA.

De ce făcut Zgonea trafic de influență ?

Reiese tot din rechizitoriul procurorilor.

„În perioada iulie 2012 – aprilie 2013, când îndeplinea funcția de președinte al Camerei Deputaților inculpatul Zgonea Valeriu – Ștefan a acceptat promisiunea făcută de inculpatul Dobrică Dumitru privind primirea de foloase necuvenite în schimbul numirii într-o importantă funcție publică a unei rude a lui Dobrică Dumitru”.

Ruda era fiica omului de afaceri, Ionela Dobrică, „numită președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informațională, deși nu avea pregătire de specialitate în domeniu. Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu -Ștefan, persoana respectivă și-a păstrat funcția la nivelul administrației publice centrale, fiind numită, la data de 23 ianuarie 2014, în funcția de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale”, după cum arată rechizitoriul DNA.

De notat că Dumitru Dobrică n-a scăpat definitiv de emoții. Judecătorii au respins acordul de recunoaștere a vinovăției – considerând prea blândă (în raport cu fapta) pedeapsa de doi ani cu suspendare. Dosarul a fost returnat către DNA Ploiești.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

21 de comentarii la „Închisoare cu executare pentru șpaga de 600 mil. venită de la Buzău

 • Usor, usor, dupa episoade precum Haisam, Bagiu, Boscodeala, acum Zgonea, Buzaul se devoaleaza ca un fel de Vaslui al coruptiei.

 • Piesa de legatura dintre cei 2 a fost un ex președinte de Consiliu Județean, cel care i-a turnat pe amandoi.

  Apoi Dobrica, sa-si scape pielea a scris denuntul si l-a bagat pe Zgonea in belea.

  Normal ar fi sa mearga de mana la puscarie, ca doar Dobrica a beneficiat de fapt de foloasele spagii (prin fiica sa)

 • Desteapta lu’ tata ! Publicațiile buzoiene obisnuiesc să ne prezinta saptamanal realizările celei mai destepte fete din Buzau ! Vedea-o-as la patron ! Dar patronu’ sa nu fie tac-su !

 • Daaaa, asta era “doamna” care ne tinea noua prelegeri despre unii PNL-isti rai si corupti ?! :::::))))))
  Bhai, cat tupeu…
  Deci ea intra pe usa din spate in “sistem” pe spaga de la taticu si apoi face reportaje despre coruptie. Am inteles !

 • As dori să văd o luare de poziție a domnilor Ciolacu sau Toma, ori eventual al presei libere din Buzău, referitoare la domnișoara Dobrică, dovada vie a nepotismului care a nenorocit această țară! Abia atunci voi crede cu adevărat că PSD s-a reformat şi că nu mai este la mâna “unui tătuc “!

 • Câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia!
  Vlabil pt. catalin, gogu si magureanu

 • Ce justiție este asta fraților, da, admite că a comis o ilegalitate dar arată cu degetul către altul. Tara asta nu mai are nici o șansă. Sa ne ferească Dumnezeu de astfel de oameni.

 • Ptr Stannley:….
  Dar mai bine lasa, nu meriti atentia 🙂

 • Asta este esenta PSD – ului.
  Nu poate fi vindecat, nu poate fi inlaturat. O sa dureze 30 ani sa se estompeze…
  Saraca tara asta…

 • Domnisoara Dobrică Ionela, care le stie ea pe toate si vorbeste despre altii, mai bine ne-ar spune cam ce a făcut pt banii incasati de la stat drept salariu. ?du-te la munca in privat, nu la intins mana la stat.

 • Acum unde lucreaza miss Dobrica ? Ce se intampla cu cei peste 6 miliarde lei vechi luati pe nedrept salariu de la stat ? Se recupereaza acest prejudiciu ???

 • Dupa aceasta tranzactie ratata intre Zgonea V si Dobrica D,cateva concluzii: s-a intalnit hotu cu prostu; si unul si altul, doi ignoranți “cu craci” ; nu urcati scroafa in copac, ca se rupe copacu cu ea!

 • „Viitor de aur țara noastră are/ Și prevăz prin secoli a ei înălțare”, pardon, „destrămare”!(parafrază după Cezar Bolliac). Adică jos pesedeii că e răi și să vină peneleii, mai ales usereii că ei e buni: îi are pă prea cinstiții Cezar Preda, Nuți Woodrea, ca să nu mai vorbim de multimilionarii în euro din bani cinstiți Barna, Ghinea, Pâslaru, Clotilde, C(l)ossette. Sloganul de campanie cel mai adecvat al majorității Komentatorilor : „Bandiții ălora e răi, iar tâlharii noștri e buni!” Garanție sigură a alunecării în afara Istoriei. Să nu cumva să susțineți vreo variantă cinstită și patriotică fiindcă naționalismul e ff rău, să știți!…Miroase a comunism…

 • @ Extremistul de serviciu
  Apreciez parodia… doar ca autorul este Dimitrie Bolintineanu, nu Cezar Bolliac. Poezia citata se numeste “Mircea cel Mare si solii”.
  Daca tot ne dam patrioti, hai sa punem mana si pe cate o carte…

 • 1. În primul rând, pedeapsa primită de inculpat e prea mică ! Şpăgarii (şi cei care dau, şi cei care iau) nu pot fi lecuiţi decât prin pedepse serioase (8 ani minimul minimorum, care n-ar fi greu de implementat dacă am avea justiţie adevărată) !
  2. Dacă pentru ,,fata lu’ tata” s-a dat şpagă să ocupe acea funcţie râvnită, de conducere, în cadrul unui Minister, ne putem întreba dacă nu cumva şi pentru lista de deputaţi de la Buzău, ,,fetei lu’ tata” i s-a asigurat un ,,binemeritat” loc… evident, tot în același fel!
  3. Noi, cetăţenii de rând, cu ce suntem datori să suportăm astfel de incompatibili ? Pe milionarii din bani publici şi pe beizadelele lor care ştiu doar să profite, în timp ce oamenii merituoşi sunt ţinuţi deoparte ?

 • Uite Auras, astea sunt comentariile şi ăsta este PSD-ul reformat! Domnule Zgonea, sunteți naiv? Bineînțeles că prin şpaga a fost pusă pe listă pe un loc eligibil, că doar nu o fi vreun geniu, fost olimpic internațional şi noi nu am aflat! Şi sincer…”incompatibili” ați tastat ?☺

 • Votati PSD !!!!
  Inca 4 ani sa ne aranjam si nepotii, apoi plecam…

 • Interesant cat de usor e sa bagi un om la puscarie chiar si nevinovat. Tot ce trebuie e sa pui pe cineva sa faca o plangere falsa, nesustinuta de nici o dovada, de restul se ocupa unitatea de elita.
  In primul rand, daca chiar se dorea a fi justitie trebuia sa se recupereze de la denuntatorul Dobrica contravaloarea sumelor incasate de fiica lui angajata ilegal ca urmare a traficului de influenta facut de tatal ei care a semnat plangerea in care spune ca a efectuat trafic de influenta si dare de mita pentru a isi angaja fiica pe post bun si bine platit.
  Ce justitie e asta in care cel ce faptuieste si incaseaza foloase nu plateste nimic, cu conditia sa toarne doar declarativ (si posibil in mod fals) pe un adversar politic al unitatii de elita?

 • @ pt. d-nul Florian:
  1. Nu sunt naiv. Exprimarea mea iniţială a fost mult mai fermă. Apare uşor modificată, pusă sub semnul întrebării, după ce a trecut prin filtrul moderării.
  2. Da, INCOMPATIBILI, am zis bine. Un om care dă (sau primeşte) şpagă devine incompatibil cu funcţia primită (sau pe care o ocupă deja). Şi dacă e descoperit, în secunda 2 să fie destituit, aşa ar fi normal ! Pe lângă tragerea la răspundere penală.
  3. Nu uitaţi că ,,fata lu’ tata” e absolventă de Haşdeu ! Deci, vă rog, cum vă permiteţi să-i puneţi la îndoială ,,marele geniu” de care a dat dovadă ??? Să nu carecumva să îndrăznim să credem că tăticul ei ar fi putut da şpagă şi Haşdeului ca s-o bage acolo !

 • La cum se transfera toti mediocrii la Hasdeu, dupa ce initial intra la licee de un nivel mai jos in primul an, nimeni nu l-a intrebat niciodata nimic pe Johnny Cash aka Domn Director :))))
  Asa si cu respectiva donsoara…

 • Ok, am înțeles domnul Zgonea, nu-mi voi mai permite să-i mai pun la îndoială “marele geniu” şi cu prima ocazie promit să îi ridic şi o statuie! Întrebarea era chiar pertinentă. Uneori eu tastez INCOMPETENT şi din grabă se ia automat altceva ori poate este considerată o insultă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.