„Moment istoric”! Azi s-a semnat

„Moment istoric”! Așa au descris întâmplarea de azi șefii din Primăria Buzău.

Astăzi, la prânz, dna Camelia Irimia, din partea Gărzii Forestiere Buzău, și C-tin Toma, din partea orașului Buzău, au procedat la semnarea documentelor prin care Pădurea Crâng a trecut din proprietatea statului în cea a mun. Buzău.

Așadar, de azi, Pădurea Crâng aparține oficial orașului Buzău, iar buzoienii au responsabilitatea de a o îngriji.

De altfel, primarul Toma a anunțat într-un clip postat azi pe pagina sa de facebook că Primăria Buzău va depune proiect pe fonduri europene pentru reîmpădurire.

După Pădurea Crâng, orașul Buzău încearcă să intre în acest an și în posesia canalului Iazul Morilor -care aparține ANIF (Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare), vezi VIDEO mai jos.

Citește și:

loading...

10 comentarii la „„Moment istoric”! Azi s-a semnat

 • Dacă și aici îl apucă proiectele europene, eu mă duc la Tata, unde-l și aștept cu drag!
  –––––––
  Sugestie, că cineva pare că se uită pe aici:
  Lăsați oamenii să se ”tăvălească” pe iarbă, în parcuri
  Lăsați scoarța copacilor așa cum e. Varul ”protejează” nimic cu aspect de pionieri, dacă înțelegeți…
  Lăsați inovațiile și noutatea absolută, că și ce e vechi e bun
  –––––––
  S-a gândit cineva la ce este util un parc, la sat?

  Răspunde
 • Mentin pariul cu primele constructii pe teritoriul Crangului.
  1-2 ani – constructii „edilitare”, precum muzeul nu-stiu-ce si „observatorul astronomic” de omizi din castelul de apa.
  5-7 ani – constructii „pe bune” pentru apartamente, sali de nunti etc etc „in interesul major al buzoienilor”…

  Răspunde
 • Hopaaa! Stai ca acum am citit. Vrea sa ia si canalul. Pai cu asta ce sa faca? Transport in comun cu barci, ca la Timisoara, intre Vernesti su Buzau? Mai sunt si altii ce se aprovizioneaza cu apa din canalul asta. Aia ce vor face daca le-o ia toma?

  Răspunde
 • Klaxxy eu merg la pariu dar nu pe sume asa de mari, nu-mi permit. Ti-am si raspuns in sensul asta intr-un alt comentariu pe marginea altui subiect cu activitatea primarului. Va intreb atat pe tine cât si pe „diavol”…de ce suntem așa de suspicioși cand se vede clar o mare diferenta intre cei doi psd-isti, unul gospodar doar intr-un mandat si jumatate, iar celalalt un profitor – ce indulgent sunt – in cinci mandate?!? Haideti sa dam o mana de ajutor cu sugestii, cu critici, cu orice idee care ar putea ajuta sa devenim ceea ce-si doreste primarul, oricare ar fi el si bineinteles, ce ne dorim si noi…
  Sa auzim numai de bine…

  Răspunde
 • @Andrei Daca iti da Prealuminatul mai putin de 1000 de coconeti pe luna sa stii ca te vinzi ieftin. Faci o treaba grozava!

  @Klaxxy 100% de acord cu tine aici, e o chestiune de „cand” nu de „daca”. Absolut sigur (evident, 99.99% sigur, doar prostii au certitudini – iar noi nu suntem prosti desi, daca-l intrebi pe Prealuminatul, s-ar putea sa spuna invers) ca in Crang se vor construi case si blocuri !

  @Prealuminatul Propun sa luam si Muntii Apuseni (ca au aur), Delta Dunarii (facem turism) si Republica Moldova (o modernizam pe fonduri europene).

  Răspunde
 • Pădurea e lăsată de Dumnezeu de când lumea. Doar un om fără credință ar putea crede ca poate face ceva mai bun decât Dumnezeu. De biodiversitate au auzit indivizii ăștia? Vrei parc fa spre Tabarasti pe terenurile agricole . Mai mare decât Amazonia dacă asta e scopul tău dar nu parc in loc de pădure.

  Răspunde
 • Sincer vorbind dar Parcul Crang trebuie reamenajat in proportie de 70-80 la suta.

  Răspunde
 • Bine ca macar Buzaul evolueaza ca buzoienii raman la fel. Exemple pe aici prin comentarii.

  Răspunde
 • Evoluția asta era ideea vesticilor acum 200 de ani. Acum ideea de baza e conservarea biodiversității. La noi agaricii care stăpâneau natura au fost cei din perioada comunista. Marii ștabi comuniști nu oamenii de rând care se bucurau de pădure.

  Răspunde
 • Daca voua vi se pare ok Crangul in stadiul actual, atunci inseamna ca nu ati mai fost de mult timp pe acolo.
  Hatisuri, gunoaie in spatele primei linii de copaci, haos, obsedati dupa copaci care tin insistent mana dreapta in buzunarul adanc de la pantaloni.
  Asta vi se pare voua biodiversitate, nu ?!
  Oilor ! Nu ati fost niciodata in Vest sa vedeti ce e ala un park civilizat, asta e clar.

  Acum nu sustin pe Toma prin acest comentariu, pentru ca nu stiu ce alta nebunie are de gand sa faca acolo, ci doar sunt siderat de toti comentaristii de aici, care „le stie ei pe toate” si care comenteaza la orice idei noi, oricare ar fi ele.
  Marea majoritate, pensionarzi comunistoizi.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.