Toma: „Am decis să se facă în toate intersecțiile din oraș”

E plin Buzăul de mașini parcate în imediata apropiere a intersecțiilor.

Sunt numeroase și accidentele produse din cauza lipsei de vizibilitate a șoferilor care vin de pe strada fără prioritate.

Aceștia nu văd bine pe motiv de mașini parcate, pe strada cu prioritate se circulă cu viteză și, hop, tamponarea.

În codul rutier se interzice oprirea la 25 de metri de colțul intersecției, însă polițiștii (locali și rutieriști) închid ochii din cauza multitudinii de mașini.

Primarul Toma, confruntat cu numeroase sesizări pe această temă, a anunțat ce decizie a luat:

„În primăvară voi promova marcarea cu „interzis” pe o distanță de minimum 5 metri în toate intersecțiile unde acum se parchează aiurea.  Apoi, Politia Locala va da amenzi șoferilor ce nu se conformează”
Buzoienii, în special pietoni, dar și șoferii cu o apetență sporită în respectarea legii, salută decizia primarului, deși sunt sceptici că se va schimba ceva.
„Se va staționa și peste marcaj, iar polițiștii fie vor fi prinși cu alte activități, fie vor închide ochii ca și până acum”.
 Sebastian Radu plusase. Adusese stâlpișori. Degeaba
De notat că în urmă cu câțiva ani, pe când devenise viceprimar și era pus pe treabă, actualul deputat Sebastian Radu implementase o soluție încă și mai drastică.
Pe lângă marcaj, în colțurile intersecțiilor și în preajma trecerilor de pietoni adusese stâlpi de beton pentru împiedicarea parcării neregulamentare.
Stâlpii au fost la început mutați cu mâna, iar apoi urcați noaptea în câte o dubă și aruncați pe câmp de șoferii frustrați că nu-și mai puteau parca mașinile de ei.
Atunci, pe Bd. Spiru Haret, au produs ilaritate imaginile cu două doamne aranjate și cu pantofi cu toc, care își uniseră eforturile pentru a urca un astfel de stâlp pe trotuar.

 

Citește și articolul: Bilete gratuite pentru pensionari pe autobuzele Trans-Bus. Consilierii comunali au aprobat în această seară CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

8 comentarii la „Toma: „Am decis să se facă în toate intersecțiile din oraș”

 • Sa puna marcaj si sa monteze camere video . Orice masina oprita in dreptul marcajului sa fie amendata chiar daca nu trece nici un politist prin zona…prin camera video…pune un prost in fata monitorului si sa observe si sa scrie amenzii… care ulterior sa fie trimise acasa cu mandat de primire care nu cumva sa zica ca nu a primit amenda :))

 • Pingback:

 • Referitor la aplicarea marcajului :
  1.Bun pentru vizibilitatea soferilor
  2. Perfect pentru pietoni sa se arunce cu 2m inainte de trecere direct pe sosea,in acest caz soferi vor ramane fara permis pentru neacordare de prioritate sau vor exista incidente din aceasta cauza,exemplu: trecerile din zona judecatoriei in care pietonii se arunca din toate directiile pe trecere cu 2-5m inainte de ajunge la aceasta….din punctul meu de vedere ar fi potrivit un gard pana in dreptul trecerilor din tot orasul pentru a face ca pietonul sa ajunga la trecere si sa inceapa parcursul din dreptul ei acest lucru fiind valabil in tot orasul.
  O zi buna va urez!

 • Domnule primar și eu sunt de acord cu noua lege de ridicarea mașinilor care sunt parcate aiurea dar totuși amenzile sunt prea mari mai ales pentru unul care cîștiga 1000 ron pe lună. Dacă feresesca Dumnezeu greșeste o dată rămîne fără bani de mîncare pe lună respectiva. noi va rugam să vă gândiți la o amendă mai mică. 100 Ron ar fi mai blandă. va multumesc

 • Rugamintea mea este sa se dea si niste avertismente in geam sau instalate panouri in dreptul intersectiilor inainte de a amenda lumea in masa, poate unii locuiesc in apropiere si chiar nu au unde sa isi lase masina. Asa macar vad si se muta fara sa plateasca amenzi degeaba, iar procese, iar bani iar …..
  Contrar aparentelor inca sunt multi oameni care isi vad de treaba si inteleg daca li se explica.

 • O prostie, ce e aia cu 5 metri, sa respecte legea si sa faca 25 de metri.
  Cum a ales distanta asta total inutila de 5 metri? Pe 5 metri abia incape o masina.
  Nu te ajuta nici ca sofer sa capeti vizibilitate pentru asigurare in intersectie sau sa ai loc sa faci alta manevra (inainte/dreapta cand cel din fata ta vrea sa faca stanga/inainte), nu te ajuta nici sa observi pietonii la timp. Si nu ii ajuta nici pe pietoni sa fie observati la timp cand sunt neatenti si grabiti.

 • RG, avertismentul e in Codul Rutier, ala care l-ai primit si citit cand ai luat permisul si esti obligat sa il cunosti inainte sa te urci la volan.
  De cate avertismente ai nevoie sa respecti legea?

 • Pingback:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.