Toma: „Doamne ajută să ne iasă!”

E știrea săptămânii (cel puțin) la Buzău.

O mare investiție (ar fi cea mai mare de la Buzău de după ’89!) se pregătește în aceste zile.

Beltrame Group – unul dintre cei mai importanți producători de bare din oţel şi oţeluri speciale din Europa – intenționează să deschidă la Buzău o fabrică de oțel beton și sârmă laminată (300 mil.€ investiție).

Beltrame deține în România și combinatul siderurgic de la Călărași – specializat în producția de bare de oţel laminate la cald şi oţeluri speciale.

Enrico Deganello, directorul Combinatului Siderurgic de la Călărași, s-a întâlnit ieri la Buzău cu prefectul Iordache, primarul C-tin Toma și Vasile Moraru, fost director Ductil 

C-tin Toma: „Doamne ajută să ne iasă! I-am explicat domnului Deganello, ce avantaje ar avea dacă ar alege Buzăul ca posibilă locație, în condițiile în care viitoarea autostradă ar trece exact pe la jumătatea distanței dintre satului Pogonele (comuna Țintești) și Bulevardul Industriei, unde sunt localizate capacități de utilități în exces: energie electrică, gaze naturale, apă și canalizare, căi ferate uzinale. Posibila unire cu Ținteștiul, în 26 septembrie 2021, ar face posibil accesul la 1000 de hectare, la stânga și la dreapta autostrăzii, pentru astfel de dezvoltări industriale”.

Toma, laudă prefectul. Săgeți către PNL

„Chiar dacă suntem în partide diferite, oferim astfel un exemplu celor care fiind parlamentari ai puterii și șefii unui partid, au ales doar să critice, neajutând în nici un fel comunitatea buzoiană, care i-a propulsat pe niște scaune, pe care se pare că nu le merită”.

Dacă Beltrame va face investiția la Buzău (oraș care are și o bogată tradiție în domeniu) 250 de buzoieni vor fi angajați aici.

Citește și:

loading...

14 comentarii la „Toma: „Doamne ajută să ne iasă!”

 • Iar ii trage Toma cu Tintesti , precum in sceneta cu castravetele;

 • Toma, lasă-ne cu Țintești! Este loc destul pentru investitori pe raza municipiului Buzău. În plus, cum naiba să treacă autostrada prin mijlocul unui oraș?
  Să dea Domnul să se materializeze această investiție.
  Toma se crede mare manager pe banii altora, ca primar, că pe banii lui, ca investitor, a avut “mare succes”.

 • Bhaaai! Stați oleacă, nu pricep. După ce se unește Buzaul cu Tintestiul unde va fi centrul “metropolei”? Adică eu dacă stau la muzeul județean, în zona A a orașului, voi ajunge sa stau la B, C? 🙂

 • Unirea este buna!
  Nu va mai atacați atât ca nu va ia nimeni statutul de ” orășeni”!
  Interesul și șansele de dezvoltare ulterioare trebuie sa primeze!
  Una e când te duci sa ceri fonduri și ești primarul ditamai orașului și alta e când te duci păduche acolo.
  Lăsați treaba cu interesele, or fi nu zic nu, dar beneficiile sunt mai mari.
  Pana la urma tot de la tara am fost veniți și noi orășenii, unii mai cu forța și alții mai de bunăvoie.
  Votati unirea și o sa ne fie ceva mai bine!

 • Mereu m-am intrebat sub ce nickname posteaza sau raspunde dl. Toma, cand citeste discutiile din acest site…
  Tu nu, “Gabi”….?!
  :)))))

 • Gabi din Țintești, nu are nimeni nimic cu Țintești ori cu oamenii de la țară. Discuția este alta și se referă la oportunitatea unirii cu Țintești pentru locuitorii municipiului Buzău. În condițiile în care Primăria Țintești deține puțin sub 400 de hectare de teren, în mare parte islaz, care este beneficiul acestei uniri pentru municipiul Buzău? Niciunul! Doar cei cu terenuri în comuna Țintești vor avea de câștigat pentru că va crește prețul de vânzare/mp.
  UAT Buzău are o întindere vasta, cu multe terenuri libere, unele aflate chiar în proprietatea municipiului Buzău.
  Buzăul poate accesa singur fonduri europene, doar să existe dorință și voință.
  De ce nu o unire cu toate comunele din jurul municipiului Buzău? Atunci putem să vorbim despre o adevărată dezvoltare, fiecare localitate aducând plus valoare noului municipiu Buzău.
  Comuna Țintești este slab dezvoltată în comparație cu celelalte comune din jurul municipiului Buzău.

 • Venirea investitorului nu are legatura cu C. Toma sau cu unrea

 • Investitii de genul nu vor avea legatura nici cu bunastarea locuitorilor, atata vreme cat vor da cu generozitate….salariul minim si vor transfera cu voiosie veniturile spre impozitare….in tara de origine (in cel mai bun caz…).

 • Mulți naivi pe aici/nu-i așa, Gabi?

 • Radule tu te auzi ce spui ?????? Primaria Tintesti detine putin sub 400 de Hectare ?????????????? ai dovezi la ce spui 🙂 🙂 🙂

 • Ca Buzoian plecat de 14ani. Ce face (el) dl.Toma este un lucru benefic pt.ambele părți.

 • Radule, mai citește o dată pe litere: “viitoarea autostradă ar trece exact pe la jumătatea distanței dintre satului Pogonele (comuna Țintești) și Bulevardul Industriei,”…. asta înseamnă prin mijlocul Buzăului?

 • @marius, caută pe Google.
  @romikaka, mă refeream la viitorul municipiu Buzău, după unirea dorită de Toma.
  Pentru buzoieni, unirea nu aduce niciun beneficiu. Pentru ținteșteni, unirea va aduce numai beneficii.
  Deci, fiecare decide.

  P.S. Văd că au început să apară susținătorii cu orice preț ai unirii…

 • Morala acestei povesti de 2 lei: votati unirea cu Tintestiul daca vreti sa vina investitia de 300 mil… Manipulari de 2 bani. Cine dreaq investeste intr-o fabrica noua de sarma si bare de otel la Buzau cand una tocmai ce a dat faliment…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.