Vești bune pentru utilizatorii de mașini electrice din Buzău

„Lucrăm la documentația pentru lansarea licitației de furnizare a stațiilor de încărcare și la eliberarea autorizației de construcție”.

E anunțul făcut azi de primarul C-tin Toma care-i bucură pe proprietarii de mașini electrice și pe cei care urmează să-și achiziționeze.

Care sunt cele 5 locații alese

1 Calea Eroilor, zona Patinoar – Parcare adiacentă Restaurant Diana

Două statii de reîncarcare rapidă (curent continuu de 50 KW și de 22 KW curent alternativ).

2 Bulevardul 1 Decembrie 1918 – Scuar intersectie cu strada Independentei

O stație de reîncarcare rapidă (curent continuu de 50 KW și de 22 KW curent alternativ).

3 Aleea Trandafirilor – adiacent zona parcare McDonalds

Două statii de reîncarcare rapidă (curent continuu de 50 KW și de 22 KW curent alternativ).

4 Șoseaua Brăilei – zona adiacentă stației de autobuz Metalurgica

Două statii de reîncarcare rapidă (curent continuu de 50 KW și de 22 KW curent alternativ).

5 Șoseaua Spatarului (lângă benzinăria Petrom)

O stație de reîncarcare rapidă (curent continuu de 50 KW și de 22 KW curent alternativ).


Primarul a anunțat că Primăria Buzău a depus cerere de finanțare prin PNRR (Componenta 5 Valul Renovării) și pentru obiectivul de investiții „Renovarea energetică moderată a 10 blocuri din Mun. Buzău”, proiect care are element complementar montarea a 19 stații de încărcare vehicule electrice (22Kw) în vecinătatea blocurilor.

Bloc C1 – cartier Episcopiei – 3 statii
Bloc E3 – cartier Episcopiei – 3 statii
Bloc 14 I – Bulevardul Unirii – 1 statie
Bloc 12 D – Bulevardul Unirii – 1 statie
Bloc 12F – Bulevardul Unirii – 2 statii
Bloc Integral 2 – Aleea Industriilor nr. 1 – 2 statii
Bloc P13 – Bulevardul Unirii – 2 statii
Bloc 105 – Str. Spiru Haret – 3 statii
Bloc G1 – Cart. Episcopiei, str, Pietroasele nr.23 – 1 statie
Bloc G2 – Cart. Episcopiei, str. Pietroasele nr.19 – 1 statie

Asta nu e tot

C-tin Toma: „Tot în cadrul PNRR – Componenta 10 – Fondul Local, am depus cerere de finanțare în luna mai pentru achiziționarea și montarea unui număr de 45 de stații de încarcare. Se lucrează la stabilirea locațiilor acestor stații”.

Dacă toate cele trei proiecte anunțate vor deveni realitate în anii următori, atunci achiziționarea unei mașini electrice va deveni o opțiune care va fi în mod serios luată în seamă de buzoieni.

Citește și:

loading...

7 comentarii la „Vești bune pentru utilizatorii de mașini electrice din Buzău

 • Am îmbătrânit citind promisiunile lui Toma.Primarie noua,străzi inteligente,parc industrial,centru de cercetare pt copii,centru nou,apa mai ieftina, iaz prin oraș, parcuri noi,stațiune balneo la ștrand, etc.Prea tarziu,prea puțin realizat.Cei ce puteau schimba fata orașului au plecat definitiv.Devenim un iarmaroc.

  Răspunde
 • Renovare energetică moderată?! Adică, cum tov. Toma? Se face, dar mai „ușor”, mai românește?
  Domnu’ reporter, poate ne lămuriți dvs.

  Răspunde
 • Asa au facut si altii, apoi li s-a interzis sa circule cu masina electrica din cauza crizei energetice, in timp ce aia cu benzinare zburdau pe strazi. Ecologie fara cap. Faceti dracu centrale atomice, intretineti centralele hidro, ca au ajuns vai de mama lor, nu dati banii pe cai verzi pe pereti.

  Iar masina electrica e o capcana, ei urmaresc sa cumpere cat mai multi, apoi pretul energiei va exploda, optiunile gratis dispar rapid, preturile la baterii explodeaza, masinile pe benzina sunt interzise (lumea se va resemna cu gandul la electrice). Scopul e de fapt eliminarea masinilor complet, faza cu electrica este doar momeala. Se vede asta dupa modul cum NU investesc in energie ecologica adevarata (atomica si hidro, ca panourile si eolienele sunt glume proaste la noi)

  Răspunde
  • Super! Ma întreb, cine naiba se va duce la dracu-n praznic, tocmai pe Șoseaua Brăilei, la Metalurgica să-și încarce electrica, sau pe Șoseaua Spătarului. Sau poate ca stațiile ale or fi pentru aia car sunt în trecere prin oraș. Cu tot respectul, dar pe onorabilul primar îl freaca grija mai mult de aia care nu sunt din oraș, decat pentru buzoienii contribuabili pentru care ar trebui sa facă ceva mai mult, ca doar ei îl aleg, nu aia din Spătaru sau din Tabarasti. Câte mașini electrice sau PHEV or avea aia de la blocurile de la Metalurgica? (no offence, era ceva retoric)

   Răspunde
 • Sunt pentru cei in tranzit, ce o fi asa greu de inteles…..

  Chiar oile banale au ceva logica.

  Răspunde
  • Cătăline, ești așa de cult în cap, de numa-numa. Dar așa ești tu, nu te rabdă inima până nu te bagi în seamă și până nu ți-o ieri. Dar așa se întâmplă când furi curent. Ce Doamne iartă-mă, am scris eu și ce ai înțeles tu?! N-am menționat și asta că unele stații sunt mai mult pentru ăia care trec prin oraș?
   Ne băgăm și noi în problemă, precum chiloții în c…

   Răspunde
 • Nu va faceti griji, de 4 ani si 2 luni ni se tot arunca in nas aceasta stire. Urmeaza licitatii, apoi contestatii, nu se vor construi nici in urmatorii 4 ani, astea sunt povesti electorale de ademenit naivii, pe restul doar faptele ne-ar mai convinge, vorbele-s fix degeaba.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.