E iute, dar degeaba. Rezervă și la Pustai, și la Mihalcea

E un lucru comun în fotbal, diferența o fac, cel mai adesea, jucătorii cu dribling în regim de viteză.

Multe echipe n-au asemenea jucători și, drept urmare, nici rezultate ori fotbal spectaculos, cu faze și goluri multe.

Gloria Buzău, ce noroc, are un asemenea jucător, Vali Munteanu (bravo pentru conducătorilor clubului).

Dar, ce ghinion, antrenorii îl țin rezervă sau, mai adesea, nici nu-l trec pe foaia de meci.

Cu ce le-o fi greșit, nu știu, dar nici Pustai, nici Mihalcea, n-au ochi pentru Vali Munteanu. Consecință ? Rezultate sub pretenții, finanțare și valoarea lotului.

Cu gândul la „Vioară”

Singurul antrenor cu rezultate la Gloria în ultimii 20 de ani a fost Viorel Ion. O dată a dus Gloria în „A”, altă dată la baraj.

Dar „Vioară”:

1) Nu greșea echipa! Nu exista ca un jucător bun să fie ținut la colț

2) Echipele lui „Vioară” aveau centrul de greutate sus. Mai pe înțelesul tuturor, erau echipe ofensive, care atacau, dădeau goluri, făceau faze și spectacol.

Golurile multe aduceau oameni în tribune, făceau atmosferă, sâmbătă la zece erau autobuzele pline cu oameni care veneau la meci, stăteam înghesuit, pe scară. Ca ziarist, erau o plăcere și conferințele de presă. Vioară spunea lucruri interesante, despre jucători, arbitri, adversari, găsea el, aveai știri până la următorul meci.

Acum și meciurile și conferințele sunt tot o plictiseală. Antijoc și limbă de lemn. De-aia nici nu mă mai duc.

Cum e posibil să-i ai pe Vali Munteanu și Vali Alexandru, poate cei mai buni din campionat pe posturile lor, și tu să-i ții rezerve ? Normal că-n loc să câștigi, abia faci 1-1!

UPDATE Un microbist buzoian mi-a atras atenția că în aceeași situație e și Andrei Blejdea. Eu credeam că are ruptură musculară, dar se pare că jucătorul suferă, de fapt, de „ruptură de Mihalcea”. În aceste condiții, gândul mă duce la altceva. Vorba celebră a lui nea Loni Nedelcu: „Obiectivul nostru este evitarea promovării”.

Citește și:

loading...

10 comentarii la „E iute, dar degeaba. Rezervă și la Pustai, și la Mihalcea

  • Reporterul e prea nostalgic pentru vremuri de mult apuse. Atat Valentin Alexandru cat si Valentin Munteanu au fost odata jucatori buni (pentru nivelul ligii a 2a) dar acum e foarte clar ca vremea lor a apus. Valentin Alexandru prea a jucat, atat cu Pustai cat si cu Mihalcea desi singura lui calitate care ia mai ramas e aceea de a da cu capul, in rest e un jucator foarte foarte lent si care si pe finalizare si-a pierdut din calitati (pentru cine a vazut meciul cu Progresul, ne-a mancat doua puncte cu o ratare din cativa metri in ultimul minut). In rest in tot sezonul asta a marcat doar 4 goluri, doua din penalty si doua cu lovituri de cap. Pentru un atacant care a jucat 800 de minute intr-un sezon, sa nu aiba nici macar un gol inscris din actiune, e chiar penibil.. Legat de Valentin Munteanu, calitatea lui principala era viteza dar odata cu inaintea in varsta randamentul in ceea ce priveste asta a scazut foarte mult. Nu are rost sa zic ca sezonul trecut a jucat in liga 3a la Resita unde si acum multi oameni de acolo il considera vinovat pentru ratarea promovarii in liga 2a, ratand o ocazie uriasa in meciul de baraj cu Dumbravita si apoi daca nu ma insel si penalty-ul decisiv. Daca era sa se faca un articol de genul, se putea face despre Blejdea sau Marku, doi jucatori care chiar poate meritau sa joace in ultimele meciuri si care nu au facut-o, nicidecum despre doi jucatori expirati precum Munteanu si Alexandru.

    Răspunde
    • Dacă nu-i joci și-i ții pe bancă sau prin tribună e normal să n-aibă ritm de joc. Dacă l-ar avea Dinamo pe Vali Alexandru ar fi golgeterul seriei.

      Răspunde
      • Ca sa joace trebuie sa demonstreze ca merita asta atunci cand intra de pe banca sau sunt titularizati asa cum a fost cazul lui Vali Alexandru care a tot primit sanse si ca titular si nu a aratat absolut nimic. Ma repet, nu mai traiti din amintiri, au fost odata niste jucatori buni pentru acest nivel, dar atat pentru ca la liga 1 nu au reusit sa faca fata, insa varsta isi spune cuvantul in cazul ambilor si in momentul de fata exista optiuni mai bune in lot. Apropo, ca tot se discuta de promovat tineri si de preferat si localnici, preferati un Valentin Munteanu la 33 de ani, jucator care anul trecut nu era titular nici la liga 3a si care nu aduce niciun plus in joc in fata unui Dragos Lazar, tanar, buzoian cu evolutii bune care au atras si atentia selectionerilor si care a fost convocat la ultima actiune a nationalei u20?

        Răspunde
        • Să fim serioși, Dragoș Lazăr e deocamdată departe ca valoare de Valentin Munteanu. Trebuie băgat și el, dar la 2-0 pentru noi sau în meciuri mai ușoare, nu în meciuri decisive pentru promovarea directă în prima ligă. Putem juca și cum ziceti dvs fără cei doi Valentin, dar nu vedeți că facem doar 1-1 ? Dar dacă obiectivul e cumva evitarea promovării, înțeleg și mă retrag. Am despre ce scrie, slavă Domnului.

          Răspunde
  • V-ați gândit să vă apucați de antrenorat și să faceți o echipă de top cu cei 2?

    Răspunde
  • Jucator profesionist de fotbal:
    – randament bun la antrenament
    – pregatire suplimentara
    – viata privata calma
    – continuitate in evolutii
    – caracter
    – joaca pentru echipa
    Dupa ce se bifeaza cele de mai sus, ramane calitatea jocului, capacitatea la efort pentru ambele faze si… strategia de joc impusa de adversar.
    La Viorel Ion strategia era sa urle si sa uităm acuzațiile de blat, unele dovedite, altele chiar sanctionate, de murea micutzul blatist de foame, el si cu Bunica, de nu avea bani de taxi sa faca naveta de la Monteoru si se apucase de agricultura, asa se smiorcaia in presa vremii.
    Intrebarea mea e, daca promoveaza in Superliga, ce-ce-ce se intampla??? Ne mandrim cu echipa formata 100% din buzoieni, ne bucuram ca banii publici au fost investiti in sanatatea copiiilor nostri, ne felicitam ca am depasit echipe care exista natural dpdv economic si sportiv, ni se pare ca suntem mai frumosi, ne scoatem gagica la un meci acasa cu Botosaniul, face Barcelona amical in Crang, sau ce, ca sincer nu stiu incotro sa ma indrept cu recunostinta daca e cazul?
    ”Care e media spectatorilor la meciurile de acasa, din sezonul trecut, si ce incasari au fost din bilete si suveniruri?” ar trebui sa fie capitol separat in evaluarea dlor Toma si Neagu, la anul. P-pî-partea civilă și privată, moțul măreței adunări, nici nu contează.

    Răspunde
  • Suspecta pledoaria d-lui Tereaca pentru cei doi jucatori, mai ales pentru Valentin Munteanu !!!
    Ei sunt de mult jucatori expirati, trecuti, cred ca nici V. Stan la Metalul nu-i doreste.
    Sa nu uitam ca Valentin Munteanu, la Iasi , a scapat singur pe contraatac si putea sa faca 2-1 pentru noi, dar si-a prelungit balonul prea mult si a ramas …1- 1.
    Orice antrenor care are in lot jucatori de valoare apropiata (scazuta), prefera sa joace cu cei de 20 de ani si sa-i tina pe tusa pe cei de peste 30 de ani…

    Răspunde
    • Corect, ați observat bine, a scăpat! Ceilalți nici măcar n-au scăpat! Ăsta, Munteanu, are viteză și poate scăpa! E de preferat unul care face faze, ratează, dar poate dă și gol la trei ocazii, decât unul care joacă degeaba.

      Răspunde
  • Doriți randament de la un jucător (Valentin Munteanu) care are 86 minute jucate in ultimele 5 meciuri. Bineînțeles , frustrarea din pricina ratărilor este mare, dar momentan la 33 ani și la experiența lui de joc ar trebui sa i se acorde mult mai mult MORAL. Sunt de acord cu ideea ca nu mai are randamentul din trecut, dar nu știu ce impact poate avea in 10-16-15 minute cât intra pe teren.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.