„Cine-i spune acum lui Bogdan, care e bucuros și primește felicitări, că de fapt e RESPINS ?”

Azi-dimineață, reporterul buzoienii.ro a publicat cazul unei eleve (Carmen) care a fost declarată ADMISĂ (la profilul Educator), iar a doua zi a fost trecută ca RESPINSĂ.

Întâmplarea a stârnit interesul buzoienilor, știrea având peste opt mii de vizualizări.

Surpriză! În urmă cu câteva minute, reporterul buzoienii.ro a fost sunat de mama lui Bogdan, declarat – precum Carmen – ADMIS în prima fază, ca apoi să fie trecut ca RESPINS! Așadar, al doilea astfel de caz!

E vorba de cele două locuri pentru rromi de la profilul Educator.

„E o situație foarte delicată. Cine să-i spună lui Bogdan, care e acum bucuros că a fost admis și primește felicitări de la colegi, că de fapt a fost respins. Vă dați seama ce va fi în sufletul băiatului meu?”, ne-a spus mama lui Bogdan care a aflat din întâmplare, verificând site-ul, că fiul ei a fost trecut de la ADMIS la RESPINS.

Daniela Palcău, inspector școlar general la Buzău, a declarat pentru buzoienii.ro (după ce s-a interesat de primul caz) că vina îi aparține secretarei de la Pedagogic (sancționată, se pare, cu 10% din salariu pentru o lună).

Aceasta n-ar fi pus la dosarul unui elev la secțiunea rromi, ci la general. Cu media 7, acesta a picat la general, dar a fost admis la rromi după ce doamna secretară și-a asumat greșeala (și a trecut-o pe Carmen ca RESPINS (media 6,02) și l-a declarat ADMIS pe băiat).

Asta nu e tot. Încă o plângere a unei mămici

Reporterul buzoienii.ro și-a petrecut mare parte din ziua de lucru, discutând cu mămicile nemulțumite de întâmplările de la Pedagogic.

Al treilea apel a venit din partea mamei unui fete (absolventă a Școlii nr. 1) care a obținut la „capacitate” media 7,65.

Medie care i-ar fi permis fetei să intre la locurile pentru rromi.

Dar ce să vezi, când a primit dosarul de înscriere, doamna secretară de la Pedagogic n-a observat și n-a cerut recomandarea (lipsă) de la asociația rromilor. Recomandare care fizic exista, doar că mama fetei – dintr-o neînțelegere – a dus-o la Școala nr. 1, nu la Colegiul Pedagogic!

„Mă simt nedreptățită, chiar frustrată. De ce în cazul băiatului promovat în locul fetei de la Gălbinași, băiat care n-a avut nici el dosarul complet, s-a putut interveni, iar în cazul fetei mele, cu medie 7,65, doamna secretară mi-a spus că nu se mai poate face nimic, că dosarul n-a fost complet ? Păi nu dânsa trebuia să verifice la înscriere dacă dosarul conține acea recomandare? Chiar aveam acea hârtie, dar eu am dus-o la școală…”

Cristina Iacob, director Colegiul Pedagogic: „Volum mare de lucru, pot apărea erori, regretăm”

„În perioada 5- 6 iulie se desfășoară prima etapă a admiterii la filiera vocațională. În același timp, se depun cereri de retragere, se efectuează corecturi, se verifică dosarele candidaților și pe 6 iulie se introduc și datele în aplicația informatica pentru repartiția computerizata. Așadar, se lucrează contratimp.
Întotdeauna, în momentul afișării rezultatelor, se precizează posibilitatea apariției unor modificări.
Constatarea unor erori care vizează ierarhia pentru locurile speciale naște de la sine aplicarea unor masuri obiective și remedierea situației.

Întotdeauna, pledăm pentru corectitudine și obiectivitate.
Acest lucru a fost respectat și de data aceasta.
Regretăm situațiile sensibile care se pot crea”.

loading...

10 comentarii la „„Cine-i spune acum lui Bogdan, care e bucuros și primește felicitări, că de fapt e RESPINS ?”

  • Innebuneste un judet intreg pentru tampenia asta cu locuriile de rromi. Am imprumutat doar tampeniile de la straini, lucrurile bune mai rar.
    Vedeti ca pe la straini s-au cam facut plangeri si prin unele locuri s-au eliminat discriminarile astea, toti sunt oameni, toti trebuie sa aiba aceeasi sansa.

    Răspunde
  • Baga mana in foc doamna respectiva ca dosarul celuilalt baiat nu era nici el complet? Cine i-a zis, de unde a aflat? Sigur nu este inventie?

    Răspunde
    • Secretara de la Pedagogic dată afară

      Răspunde
  • Oare sunt adevarate acele adeverinte ca acesti copii apartin etniei rrome?
    Nu cumva s-a creat un curent pentru a obtine aceste locuri? Acest fapt nu e discriminare? Cartea de identitate trebuie sa legifereze aceasta apartenenta si nu procurarea de adeverinte de pe la partida rromilor!

    Răspunde
  • O mare prostie,locurile pt rromi.Sa facem și în tren,și în avion,și în spitale,locuri pt rromi.La pușcărie oricum au locurile lor.Dar e probabil și o ilegalitate la mijloc făcută pt a intra copiii cu dedicație în liceu.Ar trebui deschisa o ancheta nu de către inspectorat,ci de politie.

    Răspunde
  • De ani de zile copii de cartofori, patronii de mese de prin centrul orașului, romani de nație, au beneficiat de adeverințele rromilor și nu s-au stresat cu admiterile. Poate se trezesc șefii rromilor și nu-si ‘vand’ drepturile oricui și uita de semeni.

    Răspunde
  • Respectivii s-or fi declarat romi la ultimul recensamant? Intreb pentru un prieten!

    Răspunde
  • Mămicile astea ar trebui să fie mai atente la ce scrie în broșura de admitere sau la ce li se spune la școală…. unele ar vrea să fie duse de mână și să facă alții ce ar trebui ele sa facă! Dar scandal….asta da, știu să facă

    Răspunde
  • ” N-a observat și n-a cerut recomandarea (lipsă) de la asociația rromilor. Recomandare care fizic exista, doar că mama fetei – dintr-o neînțelegere – a dus-o la Școala nr. 1, nu la Colegiul Pedagogic!-” Dupa ce scrii , nu recitesti? Sa vezi intelesul cuvintelor? Ce sa observe daca spre sfarsitul frazei spui ca a dus recomandarea la alta scoala? Si ce sa ceara? Sa ii intrebe pe toti daca au recomandare de la romi? Unii sunt rromi cand au interes, altfel daca li se pare ca te uiti la ei … A fost rrom de cand s-a inscris la scoala? A fost macar in clasa a VIII-a declarat rrom?
    Parintele cand a inscris copilul trebuia sa spuna ca il inscrie pe locurile speciale, ca era interesul lui.
    Ar fi bines a se sesizeze politia in legatura cu aceste recomandari. Unele nu sunt date numai in perioada examenelor? Intrebase bine cineva, cum s-a declarat la recensamant – rrom?

    Răspunde
    • Mămica respectivă așa susține. Că a cerut înscrierea la locurile pentru rromi. Dar tocmai ce era mai important, acea recomandare, n-a fost adusă (din neștiință) și nici cerută (de secretară, care ar fi trebuit să știe că trebuie acel act, dacă mămica a vorbit despre înscrierea la locurile pentru rromi).

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.