Iată cât te costă la Buzău dacă scuipi pe stradă (inclusiv semințe) sau dacă arunci ambalajul pe jos. A crescut și numărul celor care pot da amenzi!

Civilizație cu forța.

Astfel ar putea fi denumit regulamentul pentru asigurarea ordinii și curățeniei în municipiul Buzău votat ieri de consilierii locali.

Astfel, un scuipat pe stradă văzut și neiertat de forțele de ordine îl va costa pe cetățean 500 de lei (250 dacă se plătește în 48 de ore).

La fel și scuipatul de semințe pe domeniul public.

Sancțiuni destul de severe care ar trebui să-i descurajeze pe cetățenii certați cu educația și bunul simț.

Tot 250 de lei (plătibili în 48 de ore) va costa și aruncarea pe stradă de hârtii, ambalaje, mucuri de țigară și alte diverse resturi.

În condițiile în care polițiști locali găsești acum la toate colțurile de stradă, aceste practici ar trebui să conveargă către zero în perioada următoare.

Vor fi necesare câteva acțiuni de mediatizare a aplicării unor astfel de sancțiuni pentru ca buzoienii să înțeleagă că nu mai e de joacă.

Atenție, amenzi pentru scuipat și aruncat resturi pe jos vor putea da pe lângă poliția locală și poliția națională, dar și jandarmeria.

Se interzic bătutul de covoare și uscarea rufelor la stradă

De notat și că în cadrul aceluiași regulament se vor sancționa cu aceleași sume bătutul de covoare la „bările” dintre blocuri, dar și uscarea rufelor la vedere la frontul stradal.

Referitor la uscatul rufelor, șefii din primărie au anunțat că nu se vor dicta amenzi „din prima”, ci doar după aplicarea unor notificări.

Citește și articolul: Primăria Buzău va cumpăra 15 apartamente de pe piața liberă. Iată ce are, de fapt, în vedere C-tin Toma

Edilii trag nădejde că locatarii vor înțelege de bunăvoie faptul că hotărârea este un pas înainte înspre civilizație și că nu va fi nevoie să se recurgă la aplicarea de amenzi.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

13 comentarii la „Iată cât te costă la Buzău dacă scuipi pe stradă (inclusiv semințe) sau dacă arunci ambalajul pe jos. A crescut și numărul celor care pot da amenzi!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.