„Lucrăm pentru buzoieni, dar și pentru noi. Nu vrem să lăsăm nicio zi!”

Sunt 33 de grade la soare în acest moment.

Dar, pentru ei contează mai puțin spre deloc. E vorba de muncitorii de la RAM care trag tare pentru a termina lucrarea la timp.

„Lucrăm pentru buzoieni, dar și pentru noi. Nu vrem să-i lăsăm pe buzoieni nicio zi fără apă caldă. Vrem să fim gata cu lucrarea până pe 17 când cei de la Ecogen au anunțat că opresc agentul termic către oraș. Nu vrem să să mai debranșeze alte câteva sute din cauza asta”, i-au spus azi muncitorii de la RAM – reporterului buzoienii.ro.

Lucrarea de la punctul termic din Dorobanți (PT4) care e transformat în centrală termică se desfășoară pe mai multe fronturi. În primul rând se bagă țeavă de 400 mm până la conducta magistrală (în locul celei de 200).

„Jumătate din țeavă am băgat-o. I-am făcut și proba de presiune. Acum e acoperim, de mâine începem la cealaltă jumătate”, au spus muncitorii

În al doilea rând se echipează cu toate cele necesare, cazanul de 10Gcal/h.

Ăsta e cazanul care va furniza căldură și apă caldă în jumătate din oraș . Atenție, din punct de vedere geografic și nu ca populație

Se lucrează de asemenea la instalația de gaz care va alimenta cele două cazane din PT 4 Dorobanți. Zilele următoare va fi adus de la Ecogen și coșul de fum.

Aici, pe acest postament, se va prinde coșul de fum

Rămâne de văzut dacă muncitorii de la RAM vor izbuti să termine lucrarea până pe 17 august când Ecogen va sista furnizarea apei calde către buzoieni. Aurel Gubandru, directorul RAM, susține că planurile ar fi pentru data de 19 august, ceea ce ar însemna că două zile, sâmbătă și duminică, la robinete nu va curge apă caldă.

Dar, din acel moment, RAM va scăpa de „căpușa Ecogen”, așa cum îi place uneori primarului Toma să spună.

Ecogen a vândut vreme de 10 ani apă caldă reziduală (folosită la răcirea motoarelor care produc curent electric) cu 200 de lei gigacaloria.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „„Lucrăm pentru buzoieni, dar și pentru noi. Nu vrem să lăsăm nicio zi!”

  • m-am luat dupa primar si mi-am pus centrala. poate produce RAM CU 150 LEI GIGACALORIA si ne-am pacalit. ne-am dus multi dupa fenta

  • NU v-ați păcălit. Din iarna 2020-2021, dacă nu cumva chiar și din cea care vine, nu se va mai acorda subvenție. Iar prețul gigacaloriei poate fi chiar de 500 de lei la RAM.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.