Proiect pentru a doua insuliță a heleșteului din Crâng. Pentru copiii din Buzău

UPDATE, ora 17.00: Primarul Toma a anunțat că s-a renunțat la ideea amenajării foișorului pe insuliță. „Am mers din nou acolo și am găsit mai multe cuiburi de rățuște. Mai sunt și broaștele țestoase, nu vrem să le stricăm habitatul. Vom găsi un alt loc în Crâng, e o idee să se facă pe debarcader, vom vedea”.


Știrea inițială: Primarul Toma a anunțat că a doua insuliță de pe heleșteul din Crâng va putea fi folosită, în curând, în scop educațional.

„Vom amenaja aici, așa cum a fost odinioară, un pod de lemn și un foișor. Ideea este ca elevii și cadrele didactice ale școlilor dijn Buzău să poată desfășura aici școala altele, școala după școală și chiar cursuri obișnuite. Vom amenaja în toate cele trei parcuri din Buzău, Crâng, Tineretului și Marghiloman, astfel de spații educaționale în aer liber”, a anunțat primarul.

Imagine de la începutul anilor 1900. Pe a doua insuliță din Crâng exista un foișor de lemn

Toma a anunțat că mobilierul școlar (bănci, scaune, etc.) va fi realizat din stejarii uscați/afectați de boală și care au fost tăiați din Crâng.

Există și buzoieni care au rezerve vizavi de proiectul primarului de folosire a insuliței nr. 2 întrucât acolo și-ar avea cuibul familiile de rățuște aciuate în Crâng.

Primarul Toma a postat pe contul său de facebook o imagine și un link către un articol cu titlul „Școala în aer liber, o idee uitată”. Un subiect care revine în actualitate din pricina coronavirus.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

8 comentarii la „Proiect pentru a doua insuliță a heleșteului din Crâng. Pentru copiii din Buzău

 • Păcat,de helesteul din Crang! Inainte de a pune in practica alte proiecte, ar trebui curățat. În cele două luni, se puteau executa lucrările.

 • Pe langa ratuste, pe insulita sunt si broaste testoase. Ar fi fost pacat sa li se strice habitatul.

 • Dar despre insulița primită ilegal de Vlase de ce nu spune domnul primar nimic? Ar trebui să înceapă imediat demersurile pentru ca aceasta să revina domeniului public.

 • Ce a făcut d-nul Vlase pe acea insulă din parcul Crâng este un mare Kitsch!
  A demarat în ani ’80 cu o terasă de vară care așa trebuia să rămână!
  Dezvoltarea ulterioară este haotică fără urmă de bun gust și sunt curios ce PUZ permite ocuparea în așa proporție a terenului?
  Insula TREBUIE să revină municipiului și acesta să demoleze construcțiile și să amenajeze altceva.

 • Intrucât bunicii mei mă luau în Crâng și mă jucam pe bătrâna insuliță gen… Ada Kaleh de-a hoții și vardiștii – ar trebui să-mi dau și eu acordul… DAR, dacă mă gândesc bine, trebuie lăsată istoria în pace, ba mai mult, HABITATUL de păsări și animăluțe care încă mai pot face deliciul privitorilor ar putea fi îngrijit mai atent… E loc destul și pentru lecții în aer liber ale micuților școlari, cu atât mai mult cu cât mai sunt 2 lacuri frumoase în Buzău . Personal, salut revenirea de ultim moment a dlui. Primar iar mica insuliță să rămână o fărâmă de istorie a acestui vechi oraș !…
  P.S. – Ar fi o idee interesantă aceea de a transforma unul din castelele de apă din Crâng într-un observator de privit orașul sau ceva de gen astronomic !

 • Ar fi bine ca insula sa ramana asa cum este, cu ratuste si broaste testoase. Nu vrem ciment, gunoaie,coji de seminte, etc. Parcul Cring ar trebui sa ramana oaza de verdeata si liniste de care toti avem nevoie. De muzica, pavele in care ne rupem picioarele, gunoaie ne-am saturat..Lumea e interesata de natura nu de parcuri de distractii.

 • Daca stam sa ne gandim mai bine, aceasta ar fi a treia insulita de pe lac. Nu a doua……[Leo]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.