S-a aflat exact cum a murit militarul buzoian VIDEO

Nicio șansă n-a avut militarul buzoian, al cărui trup a fost sfârtecat de explozie.

Ciprian Ștefan Polschi se afla chiar la volanul unei Toyota Landcruiser în care mini-busul talibanului sinucigaș a apucat să intre. Explozia a survenit exact în momentul în care cele două autovehicule au intrat în coliziune.

Fiind atât de aproape, la doar centimetri de „bomba” pe roți, buzoianul n-a avut nicio șansă.

În urma exploziei a mai murit un militar american. Restul de până la zece au fost localnici.

Buzoianul îndeplinea funcția de șofer în cadrul comandamentului NATO din Kabul.

Caporalul Polschi era căsătorit și avea doi băieți. Gabriel a trecut clasa a cincea, iar Alex clasa întâi.

Atacul a avut loc la intrarea în Green Zone, un cartier puternic securizat din capitala Kabul, unde se află printre altele ambasada SUA și sediul CIA.

Astăzi, în unitățile militare din țară și din teatrele de operații vor fi organizate ceremonii de comemorare a militarului buzoian căzut la datorie.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

10 comentarii la „S-a aflat exact cum a murit militarul buzoian VIDEO

 • Militarul român nu a schițat niciun gest pentru a evita duba respectivă. Există programe speciale de pregătire a conducătorilor auto pentru astfel de mijloace de transport speciale. Când acționezi în astfel de zone trebuie să fii cu ochii în patru și să fii sprijinit de echipele de recunoaștere. Nu poți să te plimbi pur și simplu pe stradă deoarece ești considerat inamic de către marea majoritate a locuitorilor.
  Cei din MApN ar trebui să ancheteze acest eveniment nefericit pentru ca alții să nu mai fie implicați în așa ceva.
  Mașina la volanul căruia se afla românul este o Toyota Landcruiser 4×4, cu nivel minim de protecție balistică.

 • Sa mori tu ca stii procedurile (SOP) pt.cunoscatori si ca trebuia sa faca altceva ….cred ca tu faci pe tine numai cand vezi pozele portile pt. a deveni militar sunt deschise si te asteptam sa mergi in Afganistan si sa aplici ce zici ca stii…..DUTE DRACU…..

 • S-a intamplat firescul. A murit un mercenar ce s-a dus acolo sa ajute la genocidul cetatenilor din acele tari ca sa ii deposedeze de resurse si sa ii transforme in colonia altora.
  In 1989 aceiasi mercenari au tras in romani ca sa ii ajute pe altii sa puna mana pe resursele tarii si sa transforme tara in colonia altora.

 • @Eu ești făcut grămadă, de aceea ai și ales o „carieră militară” pentru că altfel vindeai la tarabă în piață.
  Nu îmi doresc să fiu mercenar, să ucid pentru bani, dar, la nevoie, îmi voi apară țară, chiar cu prețul vieții. Am făcut armata, sunt chiar și rezervist. Nu vreau să câștig bani cu orice preț și nici nu cunosc vreun general care să mă susțină pentru o misiune afară.
  @Eu spune-ne și nouă ce diferență este între acest militar român decedat și între un român decedat angajat ca agent de securitate pentru paza obiectivelor militare ale forțelor NATO? Doar primul este erou, cel de-al doilea nu, doar pentru că este civil, deși au fost uciși în timpul serviciului pentru „idealurile” NATO?
  Marea majoritate a militarilor habar nu au ce trebuie să facă, așa că ciocul mic. Fac doar vechime. S-a văzut cât de pregătit era militarul român…

 • Vlade, esti pe langa subiect. Diferenta intre timpurile in care faceai tu armata si astea este de la cer la pamant. Vorbesti fara sa cunosti, tipic celor ca tine. Mai bine mai sparge cateva seminte la o bere cu baietii si lasa barbatii adevarati sa faca armata. Ca armata nu este fotbal, sa cometezi fara sa te pricepi. Condoleante familiei, Ciprian ramane pe tabloul eroilor neamului. Dumnezeu sa il ierte.

 • Tabloul eroilor închipuiți… Pentru voi, „bărbații adevărați”, muncim noi, cei din privat. Pentru ca voi să vă depășiți frustrările… Nici semințe nu sparg, nici bere nu beau, pentru că nu îmi plac și nici nu am timp de așa ceva.
  Din punct meu de vedere, dacă mâine ar pleca acasă 1/4 din personalul MApN, nu ar fi nicio diferența, din contră, am cheltui mai puțin. Așa că nu o mai ardeți pe eroism pentru bani, pentru interesele altora.
  Cheltuim miliarde pe armament, dar pentru educație nu avem bani.
  1 Euro investit în educație aduce în economie 10 Euro.

 • Imi pare rau ca am intrat in discutie cu un unul care nu face diferenta intre mercenar si militar…..scuze inteligentule Vlad….

 • Nu este nicio diferența între un militar și un mercenar atunci când vorbim despre Afganistan.
  Nu este vorba de nicio faptă de eroism atunci când ne referim la cei care mor pentru interese străine meschine și nu pentru a-și apară țara.

  P.S. @Eu nu este vorba despre inteligență în cazul tău, ci mai degrabă despre prostie. Multă minte nu se cere, doar să ai mușchi, să ai putere.

 • Vlade, sa cari de lazi prin engrosurile buzaului nu tii in spate militarul roman, ci eventual X6-le patronului tau. Asa ca uite-te mai bine in jurul tau, armata este singurul brand de tara care se mai vinde bine in afara. Chilotii si suruburile cu care va laudati voi, privatii, sunt bune de nu le vrea nimeni de afara.

 • Brand de țară?! Flăcău, tu auzi ce spui? Se „vinde” bine afară pentru că „aliații” au nevoie de carne de tun, iar românii sunt dispuși la orice pentru bani. Bine spus se vinde, pentru un pumn de galbeni unii fac orice. Nu este vorba despre niciun act de eroism, ci doar de supraviețuire, de dorința de a o duce mai bine.
  Cât privește mediul privat, în orice țară civilizată acesta susține economia, susține statul.
  Lucrez în domeniul furnizării de servicii, iar șeful meu conduce o mașină mai ieftină ca a mea. Cu cât muncesc mai mult, cu atât sunt plătit mai mult. Tu nu ai de unde să știi, pentru ca la tine timpul trece, leafa merge.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.