Vezi clipul VIDEO filmat azi-dimineață de un cioban din jud. Buzău

Sunt urlete de lupi sau de șacali ?

Filmarea a fost făcută în această dimineață în apropiere de satul dispărut Țâțârligu (între comunele Berca și Pârscov, mai exact în triunghiul Rătești – Robești – Viforâta).

Ciobanul care a făcut filmarea nu știe dacă sunt lupi sau șacali.

„Dacă ziua fac ca toți dracii, noaptea, numai în pielea mea să nu fii aici, în pustiul ăsta uitat de Dumnezeu. Acum trei nopți, am reușit să văd la lanternă doi intruși. Erau de mărimea unui ciobănesc german. I-am văzut bine, aveau cozile cam lungi să fie șacali, dar, dacă sunt lupi, nu cred să fie încă maturi”, a precizat ciobanul buzoian.

Aici ce se mai aude ?

Acesta ne-a pus la dispoziție și un alt clip filmat mai demult în același loc. Pe lângă câinii de pază și urletul lupilor/șacalilor se mai aude ceva. Ce-o fi ?

Ciobanul buzoian rezistă totuși în zonă pentru că are „apărare bună”.

„Am 12 câini. Șef este un ciobănesc corb autentic”, a adăugat buzoianul.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

8 comentarii la „Vezi clipul VIDEO filmat azi-dimineață de un cioban din jud. Buzău

  • Din cate stiu eu din spusele localnicilor,sunt sacali adusi din Dobrogea pentru a mai pondera din inmultirea mistretilor/

  • E un câine care urla proștilor un lup nu urla așa! Asta e un câine chinuit ținut în lanț și înfometat proștilor!!

  • … sau poate e un ALT fake-news? Că mai veniseră și urșii… ;-))

  • Sacali sunt Atenție ca ei fac asa cand localizează prada.Scot acele sunete si umbla intens.

  • M-am uitat pe google maps sa vad unde este acest sat nelocuit. Am gasit ceva dupa coordonatele luate pe wikipedia… Cred ca o sa merg pe acolo sa vad cum arata un sat parasit! Chiar sunt curios. Cat despre lupi/sacali,ciobanii stiu sa se pazeasca foarte bine… nu stiu ce sunt, dar orice ar fi suna inspaimantator in situatia lui, ca fiind singur…

  • In primul video urletul pare a fi al unui lup, in al doilea video, cel ca un latrat pare a fi un sacal sau chiar o vulpe. Comenteaza unul pe aici ceva cum ca n-ar fi ursi prin zona. Il sfatuiesc sa creada. Peste deal, la Beceni au fost vazuti de catre oameni mancand fructe in gradinile lor, iar unuia i-a stricat stupii. Au fost vazuti ursi si la Soresti. Zicea un padurar din zona ca au fost relocati pe acolo din alte parti unde erau prea multi.

  • Sunt sacali si s-au inmultit ,stie toata lumea din zona ,au atacat gospodarii din cele patru comune care sunt vecine pe dealul Dalmei, Canesti , Scortoasa, Berca si Parscov. Personal am vazut unul in Ratesti la nici 10 metri .Am srigat la el si a plecat calm si privindu-ma fara teama ,trecand dealul spre Joseni ,un vecin avea priponiti linga locuinta un ied si doi miei,el viza iedul. Daca nu eram acolo avea asigurata hrana. Nu au fost relocati, au migrat din Sud pt ca cei tineri raman in arealul unde sunt nascuti iar batranii pleaca si ocupa noi areale unde nu au dusmani naturali,Lupi sau Ursi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.