Carantină dificilă. DN 22 trece prin mijlocul satului

Decizia carantinării satului Râmnicelu (după apariția focarului de C-19 în comunitate) e îngreunată de faptul satul e străbătut de la un capăt la altul de DN22 (Rm. Sărat – Brăila).

Autoritățile au două variante.

A) Închiderea DN22 prin Râmnicelu și devierea traficului pe alte rute (prin Puiești (Măcrina), Rubla – Sălcioara – Boldu sau prin Ghergheasa, Bălăceanu, Ziduri)

B) Păstrarea traficului – cu filtre la intrare și ieșire – și solicitarea către șoferi de a nu opri deloc în sat.

Varianta a doua prezintă riscul că localnicii s-ar putea folosi de ea și cu ajutorul unor prieteni din afara satului să părăsească localitatea.

Din informațiile reporterului buzoienii.ro deocamdată s-a mers pe varianta B. „Am trecut eu acum prin Râmnicelu, venind dinspre Boldu către Rm. Sărat. M-au oprit la intrrae și la ieșire, am arătat buletinul și am trecut”, ne-a precizat un cetățean.

Dar pe timpul nopții ?

Izolarea completă a satului prezintă o provocare majoră pentru forțele de ordine. Se știe că la Suceava carantina a fost învinsă de unii localnici care au părăsit orașul pe jos, pe câmp. Râmnicelu, fiind mai mic, ar putea fi înconjurat de paznici (jandarmerie, poliție sau armată).

Se pune însă întrebarea ce se va întâmpla pe timpul nopții. Unii localnici ar putea, la adăpostul întunericului, să fugă din sat dacă țin morțiș la asta.

Vom reveni cu informații oficiale după ce Prefectura va comunica la ce decizie s-a ajuns. Chestiunea e în lucru, din câte înțelegem.

UPDATE:

S-a mers pe varianta ocolirii satului Râmnicelu, atât pentru traficul ușor, cât și pentru traficul greu.

  • Pentru traficul local pentru autovehiculele cu masa totală maxim admisă (MTMA) mai mică de 7,5 tone se va desfășura pe tronsonul Rm. Sărat – DN2 – Valea Râmnicului – DJ 203A – Rubla – Sălcioara – DJ 220 – Boldu – DN 22 – Balta Albă – Băile – limită județul Brăila
  • Varianta ocolitoare pentru autovehiculele cu masa totală maxim admisă (MTMA) mai mare de de 7,5 tone se va desfășura dinspre județul Brăila pe DN 2B-Ianca-Surdila Greci – Vizireni – C.A. Rosetti – Cilibia – Gălbinași – DJ 204D – Țintești – DJ 203D -municipiul Buzău – DN 2B-Spătaru – DN2E 85-Rm. Sărat

Vezi mai jos hotârârea emisă de Comitetul Județean pentru Situații de urgență.

HOTARARE-CJSU-carantinare-Ramnicelu

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

4 comentarii la „Carantină dificilă. DN 22 trece prin mijlocul satului

  • Ca in multe alte situatii pe care trebuie sa le rezolve oficialitatile, s-a ales iar varianta proasta si nesigura. L-ati vazut pe nebunul de Catarama cum a reusit sa pacaleasca filtrele de la Barbulesti intrand fara probleme in sat (pentru a se infecta de bunavoie cu COVID) ??
    Normal ca A e varianta cea mai sigura !

  • Pt Varianta A, localitatea Barbulesti nu este in carantina

  • ” Autoritățile ” în drept – plătite din bani publici ! – sunt timorate și total ineficiente în fața acestor cazuri de ucidere în masă ! Probabil că lumea știe că în România nu se pune preț pe Lege iar CCR-ul le dă o mână serioasă de ajutor celor care infectează sute de oameni… Probabil că 15 mai va fi începutul sfârșitului ! Ce-i de făcut oare ?!…

  • @Cuza Vodă
    Propun să stai în casa de pe data de 15 mai. Eviți astfel ,,începutul sfarsitului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.